UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-02-05 13:54

Megkapta a bizalmat

A tizennyolc esztendős Szendrei Norbert, noha pár perc erejéig pályára léphetett már korábban is a labdarúgó NB I-ben szereplő Honvéd együttesében, most debütált csak igazán. Az együttes trénere, Supka Attila bizalmat szavazott a középpályásnak, aki kezdőként szerepelhetett a Ferencváros elleni mérkőzésen.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Szendrei Norbert mögött sok év gyakorlás és megannyi kemény munka áll. A labdarúgást hatévesen kezdte Nyíregyházán, majd 2012-ben csatlakozott a Magyar Futball Akadémiához, ahol egészen idáig pallérozódhatott. A hétvégén a középpályás a kezdő tizenegy tagjaként lépett pályára, a Ferencváros otthonában.

Szendrei Norbert a Ferencváros otthonában debütált Forrás: honvedfc.hu / Babar
Szendrei Norbert a Ferencváros otthonában debütált Forrás: honvedfc.hu / Babar
„Vezetőedzőnk, Supka Attila még a múlt hét közepén jelezte, számít rám a Fradi ellen, így volt időm, hogy lélekben felkészülhessek a rangadóra” – emlékezett vissza Szendrei. „Nagyon örültem a lehetőségnek, később viszont elgondolkoztam: mintegy tízezer ember előtt debütálhatok, fontos meccsen. Természetesen volt bennem izgatottság, de szerencsére nem vett negatív fordulatot ez az érzés, a teljesítményemre nem nyomta rá a bélyegét.” S valóban: a mérkőzés után Szendrei pozitív visszajelzést kapott szakmai vezetőktől, s csapattársaktól egyaránt. A fiatal labdarúgó ráadásul rutinos volt: a korábbi MFA-növendék Banó-Szabó Bence véleményét is kikérte a debütálással kapcsolatban. „Bencét annak idején szintén hirtelen dobták be a mélyvízbe, de azt mondta, így lehet a legjobban fejlődni. Azt tanácsolta, hogy ne izguljak, csak törekedjek a maximumra és mutassam meg, mit tudok, így ez volt a taktikám mielőtt kiléptünk a gyepre” – tette hozzá Szendrei.
A középpályás szeretne a továbbiakban is bizonyítani Forrás: honvedfc.hu
A középpályás szeretne a továbbiakban is bizonyítani Forrás: honvedfc.hu
„Mindenki gratulált, s én is úgy érzem, hogy a teljesítményem rendben volt. Nagyon örültem volna, ha góllal vagy gólpasszal mutatkozhatok be, de ami késik, nem múlik” – fogalmazott a fiatal játékos. Szendrei a mérkőzésen a 60. perc környékén cserét kért – helyére ráadásul éppen Banó-Szabó Bence állt be –, mert bár jól bírta a játékot, begörcsölt a lába, s nem akarta kockáztatni a csapat játékát. „A mérkőzés után Attila kérdezte, mi történt, majd váltottunk még pár szót, gratulált. Remélem a későbbiekben szintén megkapom a lehetőséget, hogy a továbbiakban is bizonyíthassak a felnőttcsapatban” – mondta Szendrei, aki a bajnoki fordulók mellett a korosztályos válogatottra is koncentrál. Március második felében az U19-es együttessel az elitkör meccsei következnek Horvátországban, a cél pedig az, hogy kijussanak a korosztályos Európa-bajnokságra.   További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.