UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-05 19:25

Nyerő szériában

Hatvan percen keresztül vezetett, magabiztos győzelmet aratott a női junior kézilabda-válogatott az NB I-es DVSC ellen. A nyári korosztályos Eb-re készülő fiatalok a hétgólos Vámos Petra vezérletével 30–24-re múlták felül sorozatban a harmadik élvonalbeli riválist.

B. V. – utanpotlassport.huKisvárda, Alba Fehérvár, DVSC. Hárommeccsesre bővült a női junior kézilabda-válogatott győzelmi sorozata az NB I-es riválisokkal szemben. Golovin Vlagyimir csapata az idei első fellépésén az NB I-ben hatodik helyen álló Debrecen együttesét fogadta Gyöngyösön, és a siker ezúttal sem maradt el.

Vámos Petra a juniorválogatott vezére volt a DVSC ellen Forrás: IHF
Vámos Petra a juniorválogatott vezére volt a DVSC ellen Forrás: IHF
Mondhatni, már az első percei jól sikerültek a 2019-es esztendőnek, hiszen óriási lendülettel, 4–0-lal rajtoltak Kácsor Grétáék. 6–1-es juniorvezetéskor pedig már a vendég időkérés sem várhatott magára. De a folytatásban a különbség rendre inkább nőtt, mint csökkent. A nyári, győri korosztályos Európa-bajnokságra készülő alakulat az első félidőben meg sem állt tizennyolc találatig, ami nyolcgólos előnyt eredményezett. A második etapban már voltak rövid zárlatok a „hazai” oldalon is, nem véletlen, hogy az U20-as világbajnok Tóvizi Petrával és a még utánpótláskorú, juniorválogatott Arany Rebekával felálló hajdúságiak három gólra felzárkóztak. De annál tovább már nem. Ez az egységes csapatmunka mellett elsősorban a kapuban remeklő Csapó Kincső és a végül hét gólig jutó Vámos Petra érdeme volt. A végére így már izgulniuk sem kellett a fiataloknak, akik 30–24-es győzelmükkel újabb jó erőkből álló élvonalbeli riválist múltak felül. A pazar szériát február 19-én Dabason a Békéscsaba ellen folytathatják a juniorok.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (GYÖNGYÖS) Női juniorválogatott–DVSC 30–24 (18–10) Női junioiválogatott: Csapó K., Herczeg L., Tóth N. (kapusok), Albek A 4., Ács B. 2, Bánfai K. 1, Borgyos P., Gerháth K., Kácsor G. 5, Kellermann D. 3, Mihály P. 1, Schatzl N. 2, Simon A. 3, Stranigg Zs. 2, Szilovics F., Vámos P. 7. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.