UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-02-05 11:56

Pont nélkül

Három vereséget regisztrálhatott U15-ös válogatottunk a spanyolországi nemzetközi tornán. A Belvon Attila vezette együttes a hollandok, a spanyolok és az írek ellen sem tudott pontot szerezni a Murciában rendezett megméretésen, ám ennél a generációnál az elsődleges cél egyelőre a csapatépítés.

L.S./UP-info - utanpotlassport.huSpanyolországban kezdte az évet U15-ös válogatottunk, amely nemzetközi szinten egyelőre igen rutintalan, így a csapatépítés és az értékes tapasztalatok jegyében utazott el Belvon Attila együttese Murciába. Az ellenfeleket tekintve kifejezetten rangos mérkőzések vártak a csapatra, hiszen a házigazdák mellett a hollandok és az írek is remek utánpótlással rendelkeznek.

Az írek ellen szenvedte el legnagyobb különbségű vereségét U15-ös válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Az írek ellen szenvedte el legnagyobb különbségű vereségét U15-ös válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Ősszel az osztrákok ellen két mérkőzéssel zárta a 2018-as évet a csapat, ott egy győzelem és egy vereség volt az ifjak mérlege. A keret gerincét ezúttal is azok a játékosok alkották, akik azokon a találkozókon szerephez jutottak, ugyanakkor Pilter Milán, Berki Marcel, Bakti Balázs és Perfettó Gabriel is meghívást kapott a válogatottba. Az eredményeket illetően mind a csapat, mind pedig Belvon Attila csalódott lehet, hiszen a hollandok ellen 0−2, a spanyolok ellen 1−3, míg az írek ellen 0−3 került a zsákba, s válogatottunk így nyolc kapott és mindössze egy rúgott góllal zárta a nemzetközi tornát. A szövetségi edző azonban kiemelte az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában: az eredményeknél sokkal fontosabb, hogy még ebben a korban megtalálják a szakvezetők azokat a fiatalokat, akik nemzetközi szinten is képesek lehetnek jó teljesítményre. „Mindhárom csapat különböző futballkultúrát képvisel, és mindegyik Európa élmezőnyéhez tartozik. Az első két ellenfelünkkel fel tudtuk venni a versenyt minden területen, az írek ellen viszont ez nem sikerült, mozdulatgyorsaságban, fizikai mutatókban fölénk nőttek. A torna után fogjuk értékelni a játékosokat, ez a korosztály a kiválasztásról szól: aki bizonyít, az marad, aki pedig nem, a helyett keresünk olyan labdarúgót, aki nemzetközi szinten is tud teljesíteni, emellett erős személyiség, jó technikai képességekkel rendelkezik és megfelelő fizikai állapotban van” − értékelt a szakvezető.

AZ U15-ÖS VÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Tóth Balázs (Illés Akadémia), Mergl Szabolcs (FTC), Király Mátyás (Király Szabadidősport SE) Védők: Horváth Máté (MOL Vidi FC), Varga Dominik (FTC), Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia), Pekár István (Honvéd-MFA), Molnár Kevin (Győri ETO), Kovács Dominik (MTK), Pilter Milán (Honvéd-MFA) Középpályások: Keresztes Noel (Honvéd-MFA), Berki Marcel (Salzburg), Bakti Balázs (Puskás Akadémia), Földing Engelbert Márk (MOL Vidi FC), Nagy Kolozsvári Dániel (Vasas), Kocsis Dominik (Puskás Akadémia), Tarcson Ákos (Honvéd-MFA) Támadók: Gruber Zsombor (Puskás Akadémia), Ulbert Renátó (Honvéd-MFA), Perfettó Gabriel (PFLA). Kiss László (Honvéd-MFA),Vasvári Zoltán (MTK Budapest)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.