- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Rangos verseny előtt

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu [1] Az esemény helyszíne a pécsi Multi Alarm csarnoka lesz, mely egyben a magyar nemzeti tollaslabdaközpont is. A létesítmény a héten kapott új, kimagasló minősítést, immár akkreditált európai edzőközpontnak számít.

A Multi Alarm csanoka adja majd az esemény helyszínét Forrás: multialarmse.hu [2]

A Multi Alarm Csarnok lesz a verseny helyszíne  •  Forrás: multialarmse.hu

A nemzetközi megméretésen öt versenyszámban indulhatnak a 19 év alatti versenyzők: férfi egyes, női egyes, férfi páros, női páros, valamint vegyes páros mérkőzések szerepelnek a programban. Az esemény kiemelten fontos, mivel a versenyszámokban diadalmaskodóknak világranglista-pontok is járnak.

„Nagy eseményre készülünk, ahol a versenyzők legjavát a csehek adják, utánuk pedig mi következünk” – nyilatkozta Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke. „A legjobbak közül itt lesz India, Dánia, Skócia és Németország, de nekünk is jó esélyeink vannak a helyezéseket illetően.”

Az elnök Sándorházi Vivient tartja a legesélyesebbnek, tőle aranyérmet remél. Mellette Szoták Kitti és Nagy Sebestyén szereplése is reménykedésre ad okot, akár a dobogó közelébe is érhetnek hétvégén. „Sajnos Madarász Réka és Pápai Balázs nemrég kiöregedett a korosztályból, de sok tehetséges fiatalunk van, bízunk abban, hogy sikeres lesz ez a nemzetközi torna is” – tette hozzá Csorba József.

Csütörtökön és pénteken a főtáblás küzdelmekre kerül sor, szombaton a negyed- és az elődöntők következnek, a vasárnap a döntőké, délelőtt tíz órától küzdenek majd a fiatalok az aranyérmekért.

 

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.