UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-06 14:53

Újabb világbajnok a Népligetben

Újabb U20-as vb-aranyérmes kézilabdázót igazolt az FTC: a 19 éves Pásztor Noémi az élvonalbeli Budaörstől szerződött a zöld-fehérekhez, új csapatával az NB I-ben, a Magyar-kupában és a Bajnokok Ligájában is bizonyítana.

B. V./UP-infoA fényes debreceni sikert követően sokan sajnálták, hogy utoljára lépett fel abban az összeállításban a junior-világbajnokságot nyerő női junior kézilabda-válogatott. De a játékosok azóta többször találkoztak a pályán, hiszen a legtöbben közülük meghatározó NB I-es játékossá váltak. És nemcsak a középcsapatokban és a kiesés ellen menekülő együttesekben, hanem a Bajnokok Ligájában szereplő FTC-ben is.

Szerdától újabb junior-világbajnok játékos, Pásztor Noémi is zöld-fehérben bizonyíthat Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Szerdától újabb junior-világbajnok játékos, Pásztor Noémi is zöld-fehérben bizonyíthat Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Faluvégi Dorottya (20), Háfra Noémi (20) és Márton Gréta (19) mellé decemberben érkezett a dunaújvárosi Klujber Katrin (19), szerdán pedig újabb fiatal vb-aranyérmes érkezését jelentették be a Népligetben: a 19 éves beállós, Pásztor Noémi érkezett a Budaörstől, akinek szerződtetésére elsősorban poszttársa, Danick Snelder sérülése miatt volt szükség. A szombathelyi születésű sportoló 2014-ben került a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiára, onnan 2017-ben igazolt a Budaörshöz. A következő állomás a Ferencváros a junior vb All Star-csapatába is beválasztott játékosnak, aki 2021. június 31-ig írt alá szerződést a zöld-fehérekkel. Szerdán már az Elek Gyula Arénában edzett, és a tervek szerint egy hét múlva a Vác elleni Magyar-kupa mérkőzésen bemutatkozhat a csapatban. Az aláírás után nyilatkozott a fradi.hu-nak: „Nagyon örülök, hogy itt lehetek, kicsit még izgulok, de pozitívan várom az edzéseket és a mérkőzéseket. Sajnálom, hogy Budaörsön az elmúlt időszak nem a tervek szerint alakult, és bízom benne, hogy a lányok nélkülem is kiharcolják a bennmaradást. Sokat köszönhetek a klubnak, ott váltam NB I-es kézilabdázóvá, de úgy érzem, a fejlődésem szempontjából nagyon jó, hogy már most csatlakozhattam a Fradihoz.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.