- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A nagyok nyomában

B. V. – utanpotlassport.hu [1] Sorozatban a harmadik NB I-es felkészülési mérkőzését is megnyerte a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese kedden a Debrecent verte 30–24-re Gyöngyösön, a csapat legjobbja a Nemzeti Kézilabda Akadémia irányítója, Vámos Petra volt, aki meg sem állt hét gólig az élvonal hatodik helyezettje ellen.

Vámos Petra szerint sikerült felvenniük az NB I-ben tapasztalható ritmust Forrás: IHF [2]

Vámos Petra szerint sikerült felvenniük az NB I-ben tapasztalható ritmust  •  Forrás: IHF

A 18 éves játékos is elégedett volt a válogatott játékával, miután a Kisvárda és az Alba Fehérvár elleni siker után újra nyertek.

„Az első, MTK elleni meccs előtt még nem tudtuk, mire vállalkozunk, súlyos vereség lett a vége. Azóta viszont felvettük a ritmust, a DVSC ellen is élveztem minden percet, amit a pályán tölthettem, amit kért tőlünk Golovin Vlagyimir és a szakmai stáb, azt fegyelmezetten végre tudtuk hajtani. A másik utasítás az volt, hogy élvezzük a mérkőzést, és játsszunk felszabadultan. Azt hiszem, az is sikerült.”

Az elmúlt néhány találkozón elért eredmény biztató lehet a nyári, győri Európa-bajnokságra készülő csapatnak, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságának együttesei ellen aratnak győzelmeket. Így természetesen a nyári célok az Eb-re is nagy célokkal készülnek a lányok.

„A csapat magja ugyanaz maradt, mint az elmúlt két évben. A legnagyobb erősségünk a szívünk, bármikor képesek vagyunk egymásért küzdeni, a pályán, és azon kívül is tökéletesen megértjük egymást. Ebben a szezonban kicsit kevesebbet találkozunk, mint korábban, de ezek az NB I-esek meccsek segíthetnek az álmaink elérésében.”

A vágyak júliusban az Audi Arénában valóra válhatnak, mivel Győr ad otthont az U19-es korosztály kontinenstornájának. A hazai rendezés pedig sokat segített a júliusi, debreceni U20-as vb-n az akkori junior-válogatottnak is.

„Reméljük, hogy minél több embert ki tudunk majd csalogatni a mérkőzéseinkre. Nagyon büszkék voltunk a lányokra a tavalyi világbajnokságon, minden erőnkkel azon leszünk, hogy az idén a nyomukba érjünk.”

A nemzeti együttesből sok játékos hétről hétre az NB I-ben lép pályára, Vámos azonban egyelőre a NEKA ifjúsági és NB I/B-s csapatát erősíti. Egyelőre jól is érzi magát Balatonbogláron.

„Természetesen vannak élvonalbeli terveim, de most csakis a NEKÁ-ra koncentrálok. Még hátra van az ifjúsági bajnokság négyes döntője és az NB I/B hajrája is. Azt mindenesetre időnként érzem a válogatott edzéseken, hogy nagyobb az iram, a többiek lendületesebb meccseket játszanak. Minden nap azon dolgozom, hogy én is hasonló állapotba kerüljek, és idővel készen álljak az NB I-re.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.