- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Náthásan nyert bronzérmet

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu [1] Koch Mátét – aki kisebb megfázással bajlódott – otthonában értük el.

Bronzéremmel tért haza Koch Máté a belgrádi világkupaversenyről Forrás: hunfencing.hu [2]

Bronzéremmel tért haza Koch Máté a belgrádi világkupaversenyről  •  Forrás: hunfencing.hu

− Sikerült épségben hazaérned?

− Igen, csak kezdjük minél hamarabb az interjút, mert nemsokára hazaér a családom, és onnan áll a bál.

− Csak nem a hétvégi bronzérmedet ünneplitek?

− Nem … van két öcsém, és ha hazaérnek biztos, hogy játszani akarnak majd velem. Hiányoztam nekik a hétvégén.

− Szívedbe zártad Belgrádot?

− Nem igazán. A körülményekkel nem teljesen voltam elégedett: a szálláshely és a versenyhelyszín is hagyott némi kívánnivalót maga után, de szerencsére a páston kell vívni, azzal pedig nem volt semmi gond. Azt is el kell mondanom, hogy egész végig kisebb betegséggel, náthával bajlódtam, de miután túljutottam a csoportkörön, egész jól belejöttem a vívásba, és akkor már nem is éreztem, hogy lenne bármi bajom.

− Olyan jól belejöttél, hogy egészen a harmadik helyig jutottál.

− Így van. Ráadásul úgy, hogy az edzőnk ott sem tudott lenni a versenyen, mert Vancouverben tartózkodik edzőtáborban. Csak azt sajnálom, hogy a döntőbe jutásért 15:12-re kikaptam az olasz Daniel de Molától, aki korosztályos világbajnok és erős, kellemetlenül védekező vívó. Kilenc-négyre elhúzott az elején, aztán visszakapaszkodtam, de a végén újra meg tudott lepni, és már nem sikerült fordítanom. Azt is hozzá kell tegyem, hogy szerencsére most nem indult egyéniben klubtársam Nagy Dávid, aki rápihent a csapatversenyre, így legalább vele nem kellett megvívnom. A legjobb az egészben az, hogy ezzel a harmadik hellyel meg tudtam őrizni a világranglista 2. helyemet, és az egyéniben harcban maradok a világranglista első helyéért. Összességében elégedett vagyok saját teljesítményemmel.

− És a csapatban elért ötödik hellyel?

− Szerencsére vasárnap virradóra már nem gyötört annyira a nátha, így aludni is jobban tudtam. Ráadásul bíztunk a jó szereplésben, reggel pedig csatlakozott hozzánk Nagy Dávid is. A briteket gond nélkül legyőztük, de aztán az amerikaiak megleptek minket. Az előző meccsükön szenvedtek a norvégok ellen, így azt gondoltuk, hogy ez a mérkőzés megnyerhető. Közben én eléggé elfáradtam, főleg az előző napi egyéni verseny miatt, ahol mindent kiadtam magamból, és – Dávid kivételével – a többieknek sem ment túl jól a vívás. Bár kikaptunk, de még így is szoros meccset tudtunk velük vívni. Le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket.

− Mik lennének azok?

− Leginkább az, hogy a két hét múlva sorra kerülő bázeli világkupa-versenyre vissza kell térnünk eredeti formánkhoz, ami a most mutatottnál sokkal jobb. Ha Bázelben nyerünk, úgy sokkal könnyebb ágra kerülünk az Eb-n, és egy darabig elkerülhetjük az erős ellenfeleket. Azt mondanom sem kell, hogy mennyire fontos számunkra a kontinensbajnokság, ahol mindenféleképpen jól akarunk szerepelni, és a dobogó valamelyik fokára odaérni. És mint tudjuk, a vívásban minden megtörténhet.

Akár az is, hogy újra Eb aranyat nyernek…

Junior fiú párbajtőr világkupa, Belgrád (2019. 02. 02-03.)
Az egyéni verseny végeredménye:
1. Daniel de Mola (olasz), 2. Lilian Nguefack (francia), 3. Koch Máté (magyar) és Davide di Verioli (olasz).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.