UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2019-02-09 09:39

Rió: ez most nem a karnevál!

Egy hete érkezett meg Rio de Janeiróba a magyar öttusa-válogatott, amely február 16-ig edzőtáborban készül az idei hazai és nemzetközi megmérettetésekre. A felnőttekkel együtt dolgoznak a juniorkorú versenyzők is, akik számára a márciusi korosztályos országos bajnokság lesz az első igazi erőfelmérő.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA huszonhét tagú válogatott keret tagjai Kállai Ákos női és junior szövetségi kapitány felügyelete alatt végzi a felkészülést, Martinek János férfi és junior kapitány pedig itthonról figyeli a kinti történéseket.

Csak hétvégén kapnak „kimenőt” a kerettagok Forrás: nso.hu
Csak hétvégén kapnak „kimenőt” a kerettagok Forrás: nso.hu
Versenyzőink ezen a héten hétfőn kezdték el az igazi munkát, vasárnap még a kikapcsolódásé volt a főszerep. A levegő magas páratartalma és a meleg miatt a keret tagjai még a reggeli előtti időszakban végzik el a részükre előírt futómennyiséget, valamint a kombinált számok gyakorlását. Nyolc órakor reggeli, majd ezt követően a konditeremé a főszerep. Fél tizenegykor a társaság a tízpernyi buszútra lévő uszodában folytatja a készülést. Délután egy órakor ebéd, majd pihenő következik, és az este öt órakor kezdődő vívóedzés előtt, aki még teheti, az kocogni, vagy lőni megy. Ezt a felkészülési ritmust a hétvége töri majd meg, amikor a keret tagjai – szombat délutántól egészen vasárnap estig aktív pihenéssel töltik az idejüket. Ekkor a kultúráé és a gasztronómiáé lesz a főszerep, de lehetőség adódik tengerparti fürdőzésre, szamba kipróbálásra, vagy focimeccs megtekintésére is. Persze mindent csak mértékkel, hiszen a meleg jobban igénybe veszi a szervezetet. A fiatalok jól kijönnek a „nagyokkal”: ha szükség adódik, a felnőtt válogatott tagjai mindig segítenek a junioroknak, és a hangulat is mindig megfelelő a gyakorlópályán és a szálláson egyaránt. Ami a juniorkorú versenyzőinket illeti, Guzi Blanka állapota nagyon sokat javult azóta, hogy a január végi Peridot versenyen vívás közben a lába megsérült. Néha még előjön a fájdalom, de már teljes értékű munkát tud végezni. Sajnos ez nem mondható el Kalincsák Eszterről, aki korábbi térdműtétjét követően a számára előírt munkamennyiséget nem meghaladva végzi a könnyített edzésmunkát. Jövő héten hétköznap hasonló program vár a kerettagokra, és péntek este egy kerti partival, valamint szambával zárul az edzőtábor. A válogatott február 16-án szombaton érkezik vissza Magyarországra.

A Rio de Janeiróban edzőtáborban tartózkodó juniorversenyzők névsora: Barta Luca, Guzi Blanka, Kalincsák Eszter és  Bernáth Bálint

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.