UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-02-10 21:49

Fellobbant az olimpiai láng

Magyar idő szerint vasárnap este hét órakor hivatalosan is kezdetét vette Szarajevóban a 14. téli európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF), amelyen Magyarország összesen tizenhét versenyzővel vesz részt. A megnyitóünnepségre a Kosevo városi stadionban került sor, ugyanott, mint 35 éve, amikor a felnőtt téli olimpia kezdődött el. Az év első nagyszabású multisporteseménye jövő hétfőtől péntekig tart majd.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huBár az olimpiai láng, vagy ahogy az esemény szervezői nevezték, a béke lángja már február 2-án megérkezett a városba, a magyar küldöttség busza csak szombat délután öt órakor, mintegy tízórás buszozást követően futott be az olimpia helyszínére. A sportolói faluban kiderült, hogy a vasárnapi ünnepélyes megnyitón a phjongcshangi téli olimpikon alpesi sízőnk, Hozmann Szonja viszi a magyar zászlót.

Hozmann Szonja vasárnap még a magyar zászlót vitte, hétfőn már a sípályán bizonyíthat Forrás: olimpia.hu
Hozmann Szonja vasárnap még a magyar zászlót vitte, hétfőn már a sípályán bizonyíthat Forrás: olimpia.hu
Hétfőn azonban már az erőpróbákra kerül sor: versenyzőink alpesi sízésben, curlingben, rövid pályás gyorskorcsolyában és sífutásban állnak rajthoz. Ezen a napon a legtöbb reményt talán a rövid pályás gyorskorcsolyázóink szerepléséhez fűzhetjük: a 3000 méteres vegyes váltó előfutamaiból vélhetően továbbjut majd a magyar együttes. Érdekesség, hogy az európai ifjúsági téli olimpiai fesztiválok történetében először jégre lépő vegyes curlingcsapatunk reggel fél kilenckor a török együttes ellen kezdi meg szereplését.  

A hétfői versenynap magyar vonatkozású eseményei Óriás-műlesiklás (Praca/Jahorina): 10:00: 1. futam, lányok. 12:30: 2. futam, lányok Hozmann Szonja, Majtényi Hanna, Tóth Zita Curling (Peki Pale sportcsarnok): 08:30: Magyarország–Törökország (A csoport) Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén Rövid pályás gyorskorcsolya (Skenderija Csarnok) 10:05–12:55: 1500 m fiúk és lányok 13:45–14:17: 3000 m vegyes váltó Dobrán Fanni, Somogyi Barbara, Bontovics Balázs, Talabos Attila Sífutás (Veliko Polje): 10:00–11:30: 7.5 km klasszikus stílus, lányok Kocsik Nóra, Laczkó Evelin 12:00–13:30: 10 km klasszikus stílus, fiúk Balog Zoárd Ákos