UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-02-10 17:40

Ő a legjobb

A New York Giants 21 éves futóját, Saquon Barkleyt választották az év újoncának az NFL 2018-as idényében. A hatalmas ígéretnek tartott játékos 1307 futott, 721 elkapott yarddal és 15 touchdownnal zárta az évet.

M. Sz. utanpotlassport.hu Az NFL-ben szereplő New York Giants újonc, második helyen draftolt futóját, Saquon Barkleyt keveseknek kell bemutatni, hiszen játékával és statisztikáival hamar felhívta magára a figyelmet az amerikai profi ligában eltöltött első évében. Az amerikaifutballal hazai szinten legnagyobb mértékben foglalkozó oldal, a „Füzővel kifelé!” a következőképpen írt róla a 2018-as draft után:

Elképesztő számokat produkált első évében Saquon Barkley Forrás: SB Nation
Elképesztő számokat produkált első évében Saquon Barkley Forrás: SB Nation
Saquon Barkley egy különleges tehetség, generációs játékos, bárki bármit mond. Hatalmas sztár lesz, könnyen lehet Pro Bowler már akár első évében is, nagyon jó eséllyel megtöri a Giants 1000 yardos futóátkát és a liga legjobbjai közt lesz nagyon hamar. Lehetne ezt még fokozni, de a lényeg, hogy egy kiváló játékos. Hatalmas tehetséget választott a Giants az első pickjével.” Nos, akik az évad elején azt mondták, hogy Barkley eredményes szezont fog produkálni és Pro Bowler is lehet, azoknak igaza lett. A 21 éves játékos ugyanis összesen 1307 futott, 721 elkapott yarddal és 15 touchdownnal zárta az évet, és nem is volt kérdés, hogy részt vesz a Pro Bowlon. Egy díjat már korábban begyűjtött, mégpedig a Pro Football Writers of America szervezet Offensive Rookie of the Year címét, ám ennél nagyobb elismerést is kapott a 2018-as idényben. A Super Bowl előtti éjszaka kihirdették a szezon legjobbjait az NFL-ben, és nem nagyon férhetett kétség ahhoz, hogy ki legyen az év újonca. Nem is volt meglepetés: a Giants futója vitte el a díjat a Cleveland Browns-irányító Baker Mayfield elől. És ami a jövőt illeti: ha az elkapó Odell Beckham Jr. és a futó Saquon Barkley kap egy lendületes, biztoskezű irányítót maga mellé, a Giantsnek jó esélyei lehetnek, hogy a 2011-es évad után ismét Super Bowlt játszhasson.   További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon.