UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-02-11 09:13

Három a magyar igazság

Ötből három korosztályban magyar siker született a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen. A BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályának nagy hagyományú nemzetközi viadalán idén minden korábbinál többen indultak el.

M. Sz. utanpotlassport.hu Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az idén a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályának szervezésében a Molnár János-emlékversenyt, amelyen öt korosztályban – U11, U12, U13, serdülő és ifjúsági – mérették meg magukat a fiatalok. A nemzetközi viadal ezúttal is méltó megemlékezés volt Molnár Jánosra, a vasutasok 24 évvel ezelőtt – serdülő ranglista-versenyre utazás közben – tragikus körülmények között, 13 éves korában elhunyt versenyzőjére. A vendéglátók nagy örömére idén először kínai fiatalok is asztalhoz álltak a Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz-iskolája és a BVSC-Zugló együttműködésének első lépéseként. Február 4-én nagy érdeklődés mellett a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor aranytrió közreműködésével jelentették be a szerződés megkötését.

Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor, az 1979-ben Phenjanban világbajnokságot nyert magyar csapat tagjai a kínai Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz iskolájának tagjaival a BVSC asztalitenisz-termében Forrás: MTI/Kovács Tamás
Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor, az 1979-ben Phenjanban világbajnokságot nyert magyar csapat tagjai a kínai Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz iskolájának tagjaival a BVSC asztalitenisz-termében Forrás: MTI/Kovács Tamás
A négynapos program az újoncok küzdelmeivel indult , és a a sportág hazai kedvelőinek nagy örömére a három kategóriából  – U11, U12 és U13 – kettőben magyar fiatal állhatott a dobogó tetejére. A legfiatalabbak között a kínai Vang Zsuj-han, a 12 évesek mezőnyében a szekszárdi Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, míg a 13 esztendőseknél a szarvasi Szántosi Dávid diadalmaskodott. A serdülők versenyében taroltak az ugyancsak első ízben induló ausztrálok. Nicholas Lum és Finn Luu játszotta a döntőt, amelyet 3:2-es összesítésben Lum nyert meg. A dobogó harmadik fokára az elődöntőben búcsúzó zuglói Krebs Levente és a kínai Liu Jun állhatott fel. Ha az U15-ös mezőnyben ausztrál egyeduralomról beszélhetünk, nem túlzás azt állítanunk, hogy az ifjúságiak között a magyarok szerepeltek lehengerlően. A finálét a zuglói Both Olivér és a ceglédi Ócsai Máté játszotta, csatájukat Both könnyedén, 3:0-ra nyerte. A bronzérem a szintén vasutas Terék Norbert és az egy korosztállyal lejjebb már ezüstérmet szerzett ausztrál Finn Luu nyakába került. A kérdésre, hogy huszonötödször is meg lesz-e rendezve a nívós verseny, a szakosztály-igazgató, Herendi Iván azt felelte honlapunknak: „Egyelőre nem tudok biztatót mondani, mert nagy veszélyben van a szakosztály, komoly problémáink adódtak a támogatással. Ha rajtunk múlik, mindenképpen, hiszen ennek a viadalnak közösségformáló és összetartó ereje is van.”

A MOLNÁR JÁNOS-EMLÉKVERSENY DOBOGÓSAI U11: 1. Vang Zsuj-Han (kínai); 2. Ji Li-zsan; 3. Eunbin Ahn (német), Natanel Abramov (izraeli) U12: 1. Kizakisz Georgiosz Nikolaosz; 2. Vang Li-haoan (kínai); 3. Uri Almor (izraeli), Lei Balázs U13: 1. Szántosi Dávid; 2. Hu Kuan-ju (kínai); 3. Eitay Shusan (izraeli), Vang Li-Haoan (kínai) U15: 1. Nicholas Lum (ausztrál); 2. Finn Luu (ausztrál); 3. Krebs Levente, Liu Jun (kínai) U18: 1. Both Olivér; 2. Ócsai Máté; 3. Terék Norbert, Finn Luu (ausztrál)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.