UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-02-12 14:49

Erőpróba Csehországban

Tizenhét magyar résztvevővel rendezik meg szerdától a cseh nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságot Hodonínban. Az ötnapos viadalon az ifjúsági korosztályban András Csaba, Both Olivér és Juhász Patrik, míg a serdülők mezőnyében Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya neve szerepel a kiemeltek között.

M. Sz. utanpotlassport.hu Sűrű programjuk van a hazai asztaliteniszezőknek 2019-ben is – pedig még csak az elején járunk –, hiszen hétről hétre megméretik magukat valamelyik nemzetközi viadalon. A múlt héten még a BVSC-Zugló által huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen álltak asztalhoz, szerdától pedig a csehországi Hodonínban fognak ütőt a a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán.

Szerdán kezdődik a cseh nemzetközi utánpótlás-bajnokság, tizenhét magyar fiatal áll asztalhoz Forrás: BTTFY BY Flickr
Szerdán kezdődik a cseh nemzetközi utánpótlás-bajnokság, tizenhét magyar fiatal áll asztalhoz Forrás: BTTFY BY Flickr
Az ifjúsági és serdülőkorosztályban egyaránt népes tábor gyűlik össze, köztük számos magyar indulóval. Az idősebbek küzdelmeiben Both Olivér, András Csaba, Juhász Patrik, Terék Norbert, Huzsvár Erik, Dari Helga, Fejős Anna és Drabant Anita, míg a fiatalabbak mezőnyében Szántosi Dávid, Balogh Bence, Krebs Levente, Straubinger Balázs, Tölgyes Dorottya, Adamik Csenge, Volentics Anna, Balogh Kíra és Tanács Nóra méri össze tudását a legjobbakkal, és asztalhoz áll az ifiknél is induló 15 éves Huzsvár. Tavaly ugyanitt az ifik között a BVSC-Zugló 16 éves pingpongozója, András Csaba jutott a legtovább, ő a nyolcaddöntőbe jutásért szenvedett vereséget japán ellenféltől, a serdülők mezőnyében pedig a ceglédi Ócsai Máté, aki a tizenhat között búcsúzott. Utóbbi az idén nem vesz részt a rangos viadalon.

A CSEH NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS ASZTALITENISZ-BAJNOKSÁG PROGRAMJA Szerda: Ifjúsági egyes- és párosverseny Csütörtök: Ifjúsági egyes- és párosverseny Péntek: Ifjúsági és serdülő csapatversenyek Szombat: Ifjúsági és serdülő csapatversenyek (negyeddöntők, elődöntők, döntők), serdülő egyes- és párosverseny Vasárnap: Serdülő egyes- és párosverseny

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.