UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-02-12 19:17

Kimagasló ifjú

Tavaly a férfi U20-as kosárlabda-bajnokság döntőjében már felhívta magára a figyelmet, hiszen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ráadásul a felnőttcsapatban is rendre szerephez jutott a 20 éves szegedi Kerpel-Fronius Gáspár. A fiatal irányító az új idényben sem tétlenkedik, legutóbb az Alba Fehérvár csapatának dobott tizennégy pontot.

M. Sz. – utanpotlassport.hu A hét végén lezajlott a férfi kosárlabda-bajnokság élvonalában a 19. forduló, amelyben – a korábbi játéknapokat elnézve egyáltalán nem meglepetésre – a szegedi Kerpel-Fronius Gáspár és a Tehetséges Fiatalok együttesének ígérete, Krnjajski Boris volt a legeredményesebb utánpótláskorú játékos.

Nagyszerű formában van a szegediek 20 éves irányítója, Kerpel-Fronius Gáspár (2-es mezben) Fotó: Török János
Nagyszerű formában van a szegediek 20 éves irányítója, Kerpel-Fronius Gáspár (2-es mezben) Fotó: Török János
A 20 éves Kerpel-Fronius Gáspár már az NB I A csoportjának előző évadában is felhívta magára a figyelmet, hiszen Andjelko Mandics vezetőedző többször lehetőséget adott neki, amelyet a fiatal magabiztos teljesítménnyel hálált meg, ráadásul az U20-as bajnokságban győzelemre vezette a Tisza-partiakat. Kerpel-Fronius az új idényben sem tétlenkedik, rendre tíz pont felett szór a meccseken. Legutóbb az Alba Fehérvár ellen brillírozott, ugyanis tizennégy egysége mellett hét lepattanó labdát szerzett és két gólpasszt is kiosztott. (Viszont ez is kevésnek bizonyult, a székesfehérváriak 78–68-ra diadalmaskodtak.) Azonban a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdájában ennél csak a rutinos, 27 esztendős Juhos Levente teljesített jobban. „Jobban bírta az Alba a végjátékot, kihasználta a hibáinkat. Sorsdöntő volt a büntetőzés, de nekünk is volt esélyünk. Nagy hátrányból kellett visszakapaszkodnunk, a végére viszont elfáradtunk. Megérdemelten húzta be a meccset az ellenfél”– nyilatkozta Gáspár a párharc után. A szintén 1998-as születésű Krnjajski Boris ugyanúgy 14 pontig jutott a hétvégén, ráadásul a kiváló teljesítmény sikert eredményezett. Az újonc Tehetséges Fiatalok alakulata 77–76-ra győzte le a Pécsi VSK-VEOLIA legénységét, ezzel megszerezte a második diadalát a 2018/19-es versenykiírásban.

A FÉRFI NB I A CSOPORTJÁNAK 19. FORDULÓJÁBAN PONTOT SZERZŐ UTÁNPÓTLÁSKORÚAK Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–DEAC 103–96 Sz: – D: – Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 68–78 Sz: Kerpel-Fronius Gáspár (20) 14 pont A: – Pécsi VSK-VEOLIA–Serco-TF-Budapest 76–77 P: – T: Krnjajski Boris (20) 14 pont, Kozma Gergő (20) 5 pont, Stefan Filipovic (20) 2 pont Szolnoki Olaj KK–Zalakerámia ZTE KK 85–79 Sz: – Z: Doktor Péter (20) 8 pont, Durázi Krisztofer (20) 7 pont, Gulyás Milán (20) 4 pont Egis Körmend–JP Auto-JKSE 90–72 K: Németh Ákos (20) 6 pont, Takács Kristóf (16) 2 pont J: – Kaposvári KK–Atomerőmű SE 88–77 K: – A: – Sopron KC–KTE-Duna Aszfalt 72–73 S: – K: –

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.