UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-02-13 08:25

A csúcs a cél

Sikeresen hangolt a hazai rendezésű vb-re az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as jégkorong-válogatott. A csapat egyik húzóemberével, a MAC Budapest 17 éves csatárával, Schlekmann Márkkal beszélgettünk, aki elmondta, hogy az aranyérem a céljuk a székesfehérvári tornán.

B. V. – utanpotlassport.huAlig két hónap, és kezdődik a székesfehérvári U18-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokság. Április 14-től 20-ig a szlovén, a japán, az osztrák, az olasz és a brit nemzeti együttessel találkozik Svasznek Bence csapata. A főpróba jól sikerült, miután a hétvégi, Egnában rendezett Négy Nemzet-tornán a szlovén és olasz gárdát legyőzték a mieink, és így a franciák mögött a második helyen zártak.

Schlekmann Márk és az U18-as válogatott világbajnoki címet ünneplen áprilisban, Székesfehérváron Forrás: MJSZ
Schlekmann Márk és az U18-as válogatott világbajnoki címet ünneplen áprilisban, Székesfehérváron Forrás: MJSZ
A magyar válogatott egyik vezéregyénisége a MAC Budapest 17 éves csatára, Schlekmann Márk volt, aki nyolc pontot szerzett (2 gól, 6 asziszt) a három mérkőzésen. Ő is úgy látja, biztató mérkőzéseket játszottak néhány héttel a fő eseményük előtt. „A csapat és magam szempontjából is hasznos, jó felkészülési tornát zártunk. Persze akadtak kisebb hibák, de azt gondolom, helyes úton járunk, és ha továbbra is így dolgozunk, esélyesei lehetünk az áprilisi világbajnokságnak.” Az pedig, hogy az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban hazai közönség előtt játszhatnak a fiatalok, csak további motivációt jelent nekik, még inkább várják a startot. „Óriási lehetőség, hogy tizennyolc évesen itthon szerepelhetünk egy világversenyen, keveseknek adatik meg hasonló esély. Biztos vagyok benne, hogy ez csak pozitívan hathat a csapat teljesítményére.” A támogatásra biztosan szükség lesz. Hiszen a srácok nagy célja a feljutás. „Egyértelműen az első helyért megyünk Székesfehérvárra, hazai pályán nem is lehet másképpen. Persze az is fontos, hogy fejlődjön a csapat, fejlődjünk mi, játékosok.” A világbajnokság rajtjáig még jó pár klubmérkőzés vár a játékosokra. Az osztrák korosztályos liga góllövőlistáját vezető Schlekmann a MAC Budapest ifjúsági és juniorcsapatában is rendre lehetőséget kap. Az előbbi, U18-as alakulat a címvédője a hazai bajnokságnak. „Mind a magyar, mind az osztrák ligában szépen haladunk eddig, a döntőbe kerülés a célunk. Az EBEL ifjúsági ligájában ez tavaly nem sikerült, úgyhogy most még motiváltabbak vagyunk.” A korosztályos válogatott ígérete pályafutása kezdete óta a fővárosi klubban hokizik. S bár most is remekül érzi magát a MAC-ban, tervei között szerepel, hogy külföldön is kipróbálja magát. „Egy-két éven belül, ha lesz rá lehetőségem, szívesen kiigazolnák az egyik északi ligába, Svédországba vagy Finnországba. De a német vagy svájci bajnokságtól sem zárkóznék el...” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.