UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-02-13 12:55

Megkezdődött a munka

Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú, és segítője, Tóth Kálmán az utánpótlás általános sportszakmai igazgatónak választott Cseh Sándorral, valamint Kardos István kapusedzővel edzést vezényelt a 2002-es fiúválogatottnak. A Magyar Vízilabda Szövetség tájékoztatása szerint a fő cél a hatékonyság, a rendszerbetétel. A csapat augusztusban Európa-bajnokságon vesz részt.

UP-info Miként az utanpotlassport.hu és a waterpolo.hu oldala korábban írta, január 18-án Benedek Tibort megválasztották az utánpótlás-bizottság társelnökének, míg a férfi tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya Vincze Balázs, az általános sportszakmai igazgató pedig Cseh Sándor lett. Az utánpótlás-bizottságot Bíró Attila, Märcz Tamás, Cseh Sándor, Vincze Balázs, Madaras Norbert és Varga Zsolt alkotja majd.

Székely Bulcsú, Cseh Sándor és Tóth Kálmán Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Székely Bulcsú, Cseh Sándor és Tóth Kálmán Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A Magyar Vízilabda Szövetség célja a hagyományok tisztelete mellett az utánpótlás-nevelés szakmai megújítása, erősíteni kívánja a generációk közötti együttműködést, számít arra, hogy az idősebb korosztály tapasztalataival segíti a fiatalok munkáját, melyhez biztosítják a legmodernebb sportszakmai hátteret. A múlt héten a 2002-es fiúválogatottnak tartott edzést a korosztály felelős edzője, Székely Bulcsú, valamint segítője, Tóth Kálmán. A tréningen ott volt Cseh Sándor és a kapusedző, Kardos István is. Tekintettel arra, hogy Székely korábban is ezzel a korosztállyal dolgozott, itt egyfajta folytonosságról beszélhetünk – sydneyi olimpiai bajnokunk ezzel kapcsolatban, illetve az első edzését illetően így fogalmazott a waterpolo.hu-nak: „Korábban Kovács Robival vezettük ezt a korosztályt, szerettem vele dolgozni, de úgy látom, a változás nekem is sok jót hoz majd, amiből a csapat is profitálni fog. Az első tapasztalataim alapján Cseh Sándornak határozott véleménye van, miközben tiszteletben tartotta, hogy itt nem új korosztály új vezetéséről van szó, hanem a megkezdett munkát folytatjuk. A februári edzések az ismerkedésről is szólnak majd. Sokat beszélgetünk az edzéseken kívül is. Sanyival és Kálmánnal egy hullámhosszon vagyunk, végezzük a feladatokat, amely első lépésben azt határozta meg, hogy ennek a hónapnak a végén pontosan lássuk, hol állunk. Illetve természetesen meghatározzuk, hogy nyárig hova akarunk eljutni, és ehhez milyen lépések szükségesek. Ebből a tervezési fázisból a gyerekek nem sokat éreznek majd, náluk a folytonos edzésmunka dominál majd.”
A 2002-es fiúválogatott tagjai Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A 2002-es fiúválogatott tagjai Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A válogatottra augusztusban Tbilisziben az U17-es fiú Európa-bajnokság vár. A szakember röviden jellemezte a csapatot: „Korábban is azt mondtam, most is tartom: erős, jó korosztályról van szó. Más kérdés, hogy két éve játszottunk utoljára hivatalos meccset, még csak nem is láttuk a leendő ellenfeleket. Lyukas poszt nincs, mindegyiken versenyhelyzet van, ami ebben a korban azért ritka.”