UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-02-13 22:06

Szerdára nem jutott érem

A 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) harmadik versenynapján nem született újabb magyar érem. Curlingeseink egy győzelmet arattak és egy mérkőzésüket elvesztették, míg alpesi sízőink a mezőny második felében végeztek. Műkorcsolyában bemutatkozott Láng Júlia, aki a hetedik helyen várja a csütörtöki szabadkorcsolyázó programot.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA szerdai napon nem rendeztek versenyeket rövid pályás korcsolyázásban és sífutásban sem, viszont a rövidprogrammal elkezdődtek a műkorcsolyázók versenye. Láng Júlia 50.78 ponttal a hetedik helyen végzett a 29 fős mezőnyben. Csütörtökön a magyar lány a szabadkorcsolyázásban lép jégre.

Biztatóan kezdte az olimpiai fesztivált Láng Júlia Forrás: MOB/Szalmás Péter
Biztatóan kezdte az olimpiai fesztivált Láng Júlia Forrás: MOB/Szalmás Péter
Vegyes curlingcsapatunk a csoport második helyéről várta a folytatást. A Biró Blanka, Dobor Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Sebestyén összetételű együttes a csoportelső britekkel csapott össze, és 7−2 arányban vereséget szenvedett. Este azonban győzelemnek örülhettünk: izgalmas mérkőzésen, 5-2-es hátrányból fordítva 11-6 arányban legyőztük a cseh válogatottat, így az A csoport 3. helyén állunk. A negyedik versenynapon, csütörtökön a végső győzelemre is esélyes dánokkal játszik együttesünk. Az alpesi sízők versenyében a lányok óriás-műlesiklás futamait rendezték, és a mieink ismételten a mezőny második felében végeztek: a délelőtti futamban Hozmann Szonja a 47., Majtényi Hanna az 53. helyen végzett, míg Tóth Zita kiesett. Csütörtökön ismét sífutóversenyeket rendeznek, míg a rövid pályás gyorskorcsolyázóknak újabb pihenőnap következik.

A csütörtöki nap magyar vonatkozású eseményei (február 14.): Óriás-műlesiklás (Praca/Jahorina): 10:00: 1. futam. 12:30: 2. futam. Hozmann Szonja, Majtényi Hanna, Tóth Zita Curling (Peki Pale sportcsarnok): 13:30: Magyarország-Dánia (A csoport) Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén Műkorcsolya (Skenderija Csarnok) 13:00-17:45: lányok, szabadkorcsolyázás Láng Júlia Sífutás (Veliko Polje): 10:30-11:10: lányok, sprint klasszikus stílus, előfutamok Kocsik Nóra, Laczkó Evelin 11:20-12:10: fiúk, sprint klasszikus stílus, előfutamok Balog Zoárd Ákos 13:00-15:00: sprint döntők