- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Minden körülmény adott

UP-info Szerdától két erősítő terem várja a Duna Arénában tréningező magyar válogatott úszókat, a különböző klubok színeiben készülő klasszisoknak így nem szükséges egymáshoz igazítaniuk a szárazföldi edzéseket.

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf is elégedett volt a Duna Aréna új konditermének felszereltségével Fotó: Derencsényi István/MÚSZ [1]

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf is elégedett volt a Duna Aréna új konditermének felszereltségével  •  Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

„Örömmel tölt el, hogy olimpikonjaink teljesen zavartalanul készülhetnek a világ jelenlegi legjobb úszólétesítményeként emlegetett Duna Arénában, amely most egy kicsit még tovább fejlődött – mondta a terem megnyitása alkalmával Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Mivel nem volt mindenkinek megfelelő eszköztár, illetve elősegítendő azt, hogy mindenki a saját időbeosztása szerint készülhessen, létrehoztunk egy második tornatermet is a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével. Ez kiemelten fontos, hiszen megfelelő szárazföldi edzés nélkül ma már nem lehet eredményt elérni a medencében. Ráadásul az én időmhöz képest fényévnyi a különbség a szárazedzés-módszerek és a versenyzők által használt eszközök között, itt is hódít az innováció, szinte mindent a sportolók egyéniségéhez és igényeihez szabnak. Azon voltunk, hogy e terem felszerelése méltó legyen a kor és a sportág sajátosságaihoz, és ha további újításra, eszközökre vagy gépekre lenne szükség, természetesen azokat is beszerezzük.”

A versenyzők már „tesztelték” is a most felvonultatott erősítő-arzenált, és elégedetten állapították meg, hogy minden megvan, ami elengedhetetlen egy nívós szárazedzéshez.

A 2018-ban a legjobb magyar férfiúszónak választott, Eb-aranyérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf megjegyezte: „Szeretnénk tartani a szintet a hozzánk hasonló, vagy nálunk erősebb versenyzőkkel, márpedig ez a világszínvonal. Ehhez pedig alap, hogy egy ilyen jól felszerelt tornateremben készülhessünk.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2]a sportági aloldalunkon.