UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-02-14 18:54

Péntekre is maradt éremesély

Jóllehet, a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) negyedik versenynapján nem született újabb magyar érem, vegyes curlingcsapatunk szenzációs teljesítménnyel vívta ki az elődöntőbe jutást csoportjából, így a pénteki zárónapon akár érmet is szerezhet a magyar küldöttségnek.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA csütörtöki napon minden versenyszámban érdekeltek voltak versenyzőink. A figyelem elsősorban curlingeseinkre és lány műkorcsolyázónkra, a tizenöt éves Láng Júliára irányult: a curlingcsapat csoportrangadóra készült a dánok ellen az elődöntőbe jutásért, Láng pedig előkelő helyről várta a kűrt.

Az elődöntőbe jutottak curlingeseink Forrás: MOB/Szalmás Péter
Az elődöntőbe jutottak curlingeseink Forrás: MOB/Szalmás Péter
A Biró Blanka (16), Dobor Regina (16), Szarvas Kristóf (16), Tatár Sebestyén (15) összetételű vegyes curlingcsapatunk szolgáltatta a nap szenzációját: a kora délutáni csoportrangadón 8−4 arányban legyőzte a tornagyőzelemre is esélyes Dániát, és az A csoportból a brit csapattal együtt a legjobb négy közé jutott. Pénteken Svájc következik az elődöntőben. Egy biztos: bárhogy alakulnak a pénteki események, éremért játszhat a csapat. Műkorcsolyában Láng Júlia (15) a szerdai rövidprogramot követően, pályafutása legmagasabb pontszámát kapva a 7. helyen várta a csütörtöki kűrt. Sajnos ebben sokat rontott, így végül az összetettben a 13. helyen zárta a versenyt. Sífutásban a sprint klasszikus stílusban nem jutott versenyzőnk döntőbe: a lányoknál Laczkó Evelin (17) a 72., Kocsik Nóra (17) a 76., míg a fiúknál Balog Zoárd Ákos (17) a 90. helyen fejezte be a versenyzést. Alpesi sízőink, Hoque Áron (17) és Tausz András (17) az óriás-műlesiklásban álltak rajthoz. András a 47., Áron a 69. helyen végzett. A pénteki, utolsó napon tovább gyarapíthatjuk az érmek számát: curlingeseink az elődöntőben, míg rövid pályás gyorskorcsolyázóink vegyesváltója a döntőben lép jégre.

A pénteki nap magyar vonatkozású eseményei (február 15.): Alpesi sízés (Praca/Jahorina, Bjelasnica): 09:00-13:00: vegyes parallel csapatverseny Hozmann Szonja, Majtényi Hanna, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András Curling (Peki Pale sportcsarnok): 09:00 - 12:00: elődöntők, Magyarország−Svájc 13:00: döntők Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén Rövid pályás gyorskorcsolya (Skenderija Csarnok) 11:05-13:46:  fiúk és lányok döntő, 1000 m 14:05-14:21: vegyesváltó döntő, 3000 m Dobrán Fanni, Somogyi Barbara,  Bontovics Balázs, Talabos Attila