UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-02-15 16:42

Pénteki éremeső Szarajevóban

Az utolsó versenynapra is maradt izgalom a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF). Curlingcsapatunk az elődöntőben, rövid pályás gyorskorcsolyázóink egyéniben, az 1000 méteres távon, vegyesváltónk pedig a 3000 méteres szám döntőjében küzdöttek az érmekért, nem eredménytelenül. A pénteki napon végül két arany és két bronzérmet szereztek versenyzőink.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA pénteki zárónapot megelőzően titkon újabb érmekben reménykedtünk, hiszen az addig kitűnően szereplő curlingesek és a gyorskorcsolyázók is előkelő helyezésekért szálltak a jégre. A curlincsapat egész heti teljesítményét megkoronázva a 3. helyen végzett, míg a gyorskorcsolyázók két arannyal és egy bronzzal gazdagították a magyar éremgyűjteményt.

A zárónapon is a gyorskorcsolyázók vitték a prímet Forrás: MOB/Szalmás Péter
A zárónapon is a gyorskorcsolyázók vitték a prímet Forrás: MOB/Szalmás Péter
A csütörtöki nap szenzációját curlingeseink szolgáltatták azzal, hogy a dánokat legyőzve a pénteki elődöntőbe jutottak. A Biró Blanka (16), Dobor Regina (16), Szarvas Kristóf (16), Tatár Sebestyén (15) összetételű vegyes curlingcsapatunk a végső tornagyőzelemre is esélyes svájciakkal csaptak össze péntek reggel. Ezúttal elmaradt az újabb bravúr: a magyar együttes 8−3-as vereséget szenvedett. Az ezt követő bronzmérkőzésen azonban a lengyelek ellen sikerült javítania (10−3), így a téli EYOF-ok történetében először induló magyar curlingcsapat végül bronzérmet szerzett. Rövid pályás gyorskorcsolyázóink a kétnapos pihenőt követően egyéniben és csapatban szálltak harcba újabb érmekért. Nem is akárhogyan! Az EYOF utolsó napján alaposan kitettek magukért: a fiúk 1000 méteres egyéni döntőjében Talabos Attila az első, míg Bontovics Balázs a harmadik helyen végzett. És ezzel még nem ért véget a pénteki „aranyeső”: A Dobrán Fanni (16), Somogyi Barbara (16), Bontovics Balázs (16), Talabos Attila (17) összetételű vegyesváltónk megnyerte a 3000 méteres versenyszámot. Alpesi sízőinkre zárásként a vegyes parallel csapatverseny küzdelmei vártak. A Hoque Áron (17), Tausz András (17), Hozmann Szonja (17), Tóth Zita (16), Majtényi Hanna (17) összetételű csapatnak a 9. helyet megszerezve sikerült javítania addigi mérlegén. A magyar küldöttség összesen három arany, és három bronzéremmel zárta a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivált. Sportolóink és a csapatkísérők a szombaton érkeznek vissza Magyarországra.