UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-02-16 17:22

Olló debütálásra

Élete első NB I-es mérkőzésén ollózó modulattal szerzett győztes gólt a Ferencváros ellen a 18 esztendős Zsóri Dániel. A debreceni csatár csereként lépett pályára a rangadó hajrájában, s a 93. percben megnyerte csapatának a mérkőzést.

L.S. - utanpotlassport.huRemek szezont fut a nagyváradi születésű Zsóri Dániel, hiszen a Debrecen 18 éves csatára 24 találkozón már 45 gólt szerzett a most futó évadban. Tegyük hozzá, hogy a remek fizikai felépítéssel bíró center eddig csupán az U19-es élvonalban, illetve a debreceniek második csapatában, a megyei első osztályban lépett pályára, a „nagyok” között csupán egy Magyar Kupa-találkozó jutott neki.

Elképesztő találatot jegyzett a debütáló Zsóri Dániel Fotó: Micheller Szilvia
Elképesztő találatot jegyzett a debütáló Zsóri Dániel Fotó: Micheller Szilvia
Az ifjú játékos kiváló statisztikája Herczeg András figyelmét sem kerülte el, így Zsóri a téli felkészülést a felnőttekkel dolgozhatta végig, sőt a Nagymihány elleni találkozón gólt is szerzett. Az első tavaszi fordulóban, az Újpest elleni 0−0 során már a kispadon foglalhatott helyet, míg az előző játéknapon nem került be a Kisvárdára utazó, majd ott 3−0-s vereséget szenvedő keretbe. Kevesen gondolták volna, hogy a Ferencváros ellen jöhet majd el a nagy napja... Márpedig Zsóri Dániel ezúttal ott volt a keretben, sőt a 81. percben, 1−0-s hátrányban pályára küldte őt Herczeg András. Két perccel később a rutinos Tőzsér Dániel büntetőből egalizált, ám a slusszpoén még hátra volt: a debütáló center a 93. percben Bódi Ádám beadását 15 méterről ollózta a kapuba − Dibusz Dénes ugyan beleért, hárítani nem tudott. Hogy mindez mit jelent a jövőre nézve, nehéz megjósolni, ugyanakkor ennél emlékezetesebb bemutatkozásról álmodni sem lehetne: 18 évesen, csereként beállva, győztes gól a hosszabbításban, a listavezető Ferencváros ellen... További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.