UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-02-18 16:33

Mesébe illő befejezés

Ismét rendkívül fontos győzelmet aratott a női NB I A-csoportjának legfiatalabb kosárlabda-együtteseként szereplő Vasas Akadémia. A 18. fordulóban a VBW CEKK Cegléd csapata ellen aratott siker értékét tovább növeli, hogy a 16 éves Dombai Réka abszolút a mezőny legjobbja volt, ráadásul az ő lepattanólabda-szerzése és gólpassza után fordítottak a pasarétiek az utolsó másodpercekben.

M. Sz. utanpotlassport.hu A hétvégén lezajlott a női kosárlabdázók élvonalának 18. fordulója, amely ezúttal is színvonalas ütközeteket hozott. A lejátszott hat mérkőzésen ráadásul szép számban betaláltak az 1998. január 1. után született, vagyis utánpótláskorú játékosok. Húsz fiatal összesen százharminc pontot dobott.

Nagy csatát nyert a hétvégén a Vasas Akadémia női csapata, Dombai Réka (fehérben) volt ismét a legjobb Forrás: MKOSZ
Nagy csatát nyert a hétvégén a Vasas Akadémia női csapata, Dombai Réka (fehérben) volt ismét a legjobb Forrás: MKOSZ
Nem csak utánpótlásszempontból, hanem az egész fordulót tekintve is a legizgalmasabb párharcot a Vasas Akadémia és a Cegléd együttese játszotta. „Már az első félidő nagy csata volt, azonban sajnos sok labdát adtunk el az elején. Ezt sikerült kijavítanunk a második félidőre, amikor azonban rendre nem találtunk be. A végén azért mellénk állt a szerencse, de – úgy érzem – megdolgoztunk érte, hiszen az utolsó pillanatig sem adtuk fel” – értékelte a 64–63-ra megnyert mérkőzést Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője. Lassan már megszokjuk, hogy a találkozó legkiemelkedőbb teljesítményét a pasaréti 16 esztendős Dombai Réka nyújtja, aki ezúttal 17 pontot dobott. De nem csak emiatt volt a mérkőzés egyik hőse. „Elképesztő, még most is a hatása alatt vagyok” – foglalta össze Dombai a történteket. – „Körülbelül tizenöt másodperc volt vissza, és egy ponttal vezettek a ceglédiek, és ők támadtak. A dobás azonban nem volt pontos a támadás végén, és a lepattanó labdát én szereztem meg, majd indítottam egy passzt előre, amiből kosarat szereztünk. A maradék hat másodpercet pedig sikerült kapott pont nélkül lehozni, így mi győztünk.” A Vasasnak ez volt a hatodik diadala a szezonban, így bebiztosította nyolcadik helyét a tabellán.

NŐI NB I A-CSOPORT, 18. FORDULÓ Aluinvent DVTK–ELTE BEAC Újbuda 95–67 D: Kiss Angelika (17) 5 pont, Kányási Veronika (19) 3 pont, Eperjesi Nóra (19) 2 pont Ú: Nagy Eszter (18) 1 pont CMB CARGO UNI Győr–Atomerőmű KSC Szekszárd 68–78 Gy: Török Ágnes (20) 13 pont Sz: Gereben Lívia (19) 13 pont, Studer Ágnes (20) 6 pont ZTE Női Kosárlabda Klub–PEAC-Pécs 81–91 Z: Pusztai Petra (19) 10 pont P: – Vasas Akadémia–VBW CEKK Cegléd 64–63 V: Dombai Réka (16) 17 pont, Varga Alíz (17) 14 pont, Tóth Orsolya (18) 8 pont, Sara Heljic (18) 5 pont, Nadja Smailbegovic (17) 3 pont C: – Sopron Basket–NKE-FCSM Csata 93–55 S: Varga Kamilla (19) 6 pont, Czukor Dalma (19) 6 pont Cs: Lelik Réka (19) 5 pont, Mányoky Réka (17) 2 pont PINKK-Pécsi 424–MTK-Budapest 56–63 P: Vári Zita (17) 2 pont M: Szeitl Vanessza (20) 7 pont, Bernáth Réka (19) 2 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.