UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-19 19:27

Dabason daráltak

Gólzáporos első félidő után az utolsó negyedórában őrölte fel ellenfelét a női junior kézilabda-válogatott a dabasi felkészülési mérkőzésen. Golovin Vlagyimir csapata ezúttal az NB I-es Békéscsabát múlta felül 40–29-re, s sorozatban a negyedik „élvonalbeli” diadalát könyvelhette el.

B. V. – utanpotlassport.huFontos győzelem után érkezett az élvonalbeli Békéscsabai ENKSE együttese a női U19-es kézilabda-válogatott elleni felkészülési mérkőzésre. A viharsarkiak a DVSC ellen arattok értékes győzelmet a hét végén a keleti rangadón, így lendületből érkezhettek a dabasi mérkőzésre. Persze, a juniorok sem voltak éppen rossz formában, hiszen a Kisvárda, az Alba Fehérvár és szintén a Debrecen legyőzése után várták Horváth Roland együttesét.

Schatzl Natalie hét góllal a juniorválogatott legeredményesebb játékosa volt a Békéscsaba ellen Forrás: IHF
Schatzl Natalie hét góllal a juniorválogatott legeredményesebb játékosa volt a Békéscsaba ellen Forrás: IHF
Az első félidő igencsak hullámzó játékot hozott, hol a fiataloknak, hol a békéscsabaiak produkáltak jobb perceket, a gólok pedig halomszámra hullottak, csaknem negyven találat esett a harminc perc alatt. A nagy rohanásból végül Golovin Vlagyimir csapata jött ki jobban, 20–18-as „hazai” vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A folytatásban aztán szépen lassan felőrölte ellenfelét a korosztályos nemzeti együttes. A 45. perc után vette át véglegesen az irányítást, és többet már nem engedte ki a kezéből az előnyt. A sok jó egyéni teljesítmény közül is ki kell emelni az érdi Schatzl Natalie produkcióját, aki összesen hét, a második játékrészben szerzett hat góljával a csapata vezére volt a hajrában. Így sorozatban negyedik „NB I-es” meccsüket nyerték Kácsor Grétáék, ezúttal 40–29-re az élvonal tizedik helyén álló Békéscsabával szemben, s a tavasszal a hazai rendezésű nemzetközi tornán a dánok, a franciák és a németek ellen is bizonyíthatnak. Az együttes szövetségi edzője, Golovin Vlagyimir a következőképpen értékelt a találkozó után. „Még nagyon az út elején járunk, igyekszünk minél több játékost kipróbálni, a csapatnak a nyári Európa-bajnokságra kell összeállnia. A mai meccsen az öt-egyes védekezést próbáltuk gyakorolni, ebben voltak jobb és rosszabb periódusok, viszont azt sajnálom, hogy kicsit sok ziccert rontottunk.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, DABAS NŐI JUNIORVÁLOGATOTT–BÉKÉSCSABAI ENKSE 40–29 (20–18) Női juniorválogatott: Herczeg, Magera, Tóth N. (kapusok), Afentaler 4, Albek 4, Arany 3, Bánfai 1, Kácsor 5, Kellermann 3, Pál 4 (1), Schatzl 7, Simon 2, Stranigg 2, Varga E. 3, Vámos 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.