UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-02-19 12:35

Fokozódó feszültség

Tíz utánpótláskorú vízilabdázó összesen tizenhárom gólt dobott a férfi OB I legutóbbi fordulójában, de ez annak is betudható, hogy az alapszakasz végeztével egyre jobban fokozódik a feszültség. A rájátszást érő helyekért továbbra is nagy a harc, és a továbbjutásra esélyes még a fiatalokra nagymértékben támaszkodó UVSE Hunguest Hotels együttesének is.

M.Sz. utanpotlassport.hu Egy fordulóval a bajnokság alapszakaszának vége előtt a hétvégén ismét medencébe ugrottak a férfi vízilabdázók. A feszültség egyre fokozódik az OB I-ben, hiszen még több csapat is versenyben van a rájátszásért, köztük az utánpótláskorúakra nagymértékben támaszkodó UVSE Hunguest Hotels együttese is.

Az UVSE 17 éves játékosa, Vigvári Vendel két gólt jegyzett a hétvégén Forrás: UVSE
Az UVSE 17 éves játékosa, Vigvári Vendel két gólt jegyzett a hétvégén Forrás: UVSE
A lilák Kaposvárra utaztak a 13. fordulóban, ahol – némi meglepetésre – komoly ellenállásba ütköztek. Azért némi meglepetésre, mert a somogyiak a mostani szezonban egyáltalán nem nyújtanak meggyőző teljesítményt, de hazai medencében mindig veszélyesek. Benedek Tibor legénysége remek hajrája ellenére is kénytelen volt fejet hajtani a hazaiak előtt.  Az UVSE 8–7-re kikapott, így  döntő fontosságú mérkőzést játszanak a hétvégén a Vasas otthonában. A KSI-nek sem alakult jól a legutóbbi játéknap, viszonylag nagy pofonba szaladtak bele Szombathelyen. Az AVUS gárdája 14–4-re győzte le a továbbra is nyeretlen sportiskolásokat. A hétvégi forduló nem bővelkedett 2000. január 1. után született, vagyis utánpótláskorú gólszerzőkben. Tíz fiatal összesen tizenhárom találatot jegyzett, a legeredményesebb ezúttal az UVSE 17 éves tehetsége, Vigvári Vendel volt a maga két egységével.

FÉRFI OB I, 13. FORDULÓ Szolnoki Dózsa–PannErgy-MVLC-Miskolc 11–8 Sz: – M: – Tatabánya–VasasPlaket 10–6 T: – V: – DVSE–A-HÍD OSC Újbuda 9–11 D: Fekete Gergő (18) 3 gól Ú: – Kaposvári VK–UVSE Hunguest Hotels 8–7 K: – U: Vigvári Vendel (17) 2 gól, Aranyi Máté Attila (17) 1 gól, Baksa Benedek (18) 1 gól, Dala Döme (18) 1 gól, Konarik Ákos (17) 1 gól AVUS–KSI 14–4 A: Ekler Bendegúz (18) 1 gól K: Bóbis Botond (17) 1 gól, Bihácsi Bence (17) 1 gól FTC-Telekom–BHSE 13–4 F: – B: – ZF-Eger–BVSC-Zugló 11–11 E: – B: – Metalcom Szentes–PVSK-Mecsek Füszért 8–7 Sz: Tóth Gyula (18) 1 gól P: –

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.