- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hatalmas élménnyel gazdagodva

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] Február 14-én rendezték az M4 Sport–Az Év Sportolója-gálát a Nemzeti Színházban, ahol átadták a 2018-as év legjobb magyar sportolóinak járó díjakat. Az eseményen négyen szimbolizálták a tavalyi sikereket: Gaál Zsóka, a 11 éves ajkai sakkozó, Kovács István, a 91 éves szenior atléta, Kiss Ádám ifjúsági olimpiai bajnok kajakozó és a 13 esztendős paraúszó, Száraz Evelin volt ott a színpadon.

Kovács István, Kiss Ádám, Száraz Evelin és Gaál Zsóka Forrás: MSÚSZ [2]

Kovács István, Kiss Ádám, Száraz Evelin és Gaál Zsóka  •  Forrás: MSÚSZ

A Gaál család elmondása szerint óriási élményt nyújtott a lehetőség, nem csak Zsóka, hanem a szülei számára is.

„Ez teljesen más közeg volt, mint amihez hozzászoktunk. Ami közös volt az ott megismert emberek élete és a mi életünk között: az elkerülhetetlen kemény munka. Két napon keresztül testközelből láthattuk, milyen elszántan, összeszedetten dolgoztak gyakorlatilag reggeltől estig a fellépő művészek, sportolók, háttérszereplők, hogy a TV képernyője előtt már minden tökéletes legyen. Nagyon kedves és közvetlen volt mindenki Zsókával. Kovács Kati például többször említette, hogy Zsóka milyen csinos a piros pipacsnak becézett ruhájában, és szívesen cserélne vele, ha jó lenne rá méretben”– zárta tréfásan az édesapa, Gaál Sándor.

Azt est megkoronázásaként a négy sportoló közösen énekelte el a Himnuszt Rúzsa Magdival, Puskás Petivel, Molnár Ferenc „Caramellel”, Kovács Katival és Bakos-Kiss Gáborral.

További korosztályos híreink SAKKBAN [3] a sportági aloldalunkon.