UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-02-20 18:08

Nemzetközi főpróba

Döntetlent játszott utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzésén az Európa-bajnoki elitkörre készülő U19-es labdarúgó-válogatottunk. Németh Antal együttese ugyan kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre Cipruson, a házigazdák a hajrában egyenlítettek.

UP-info - utanpotlassport.huŐsszel veretlenül zárt csoportja élén U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezősorozat első szakaszában. Tavasszal az elitkörben immár az Eb nyolcas döntője lesz a tét, Örményországba a norvégokon, a horvátokon és a németeken át vezet az út – a kontinensviadalra csak a kvartett legjobbja kvalifikálja magát.

Döntetlenre végzett Cipruson U19-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Döntetlenre végzett Cipruson U19-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
A 2000-es korosztály idei első, januári összetartását Németh Antal szövetségi edző tesztjelleggel hirdette meg, hiszen olyan játékosokat is meghívott a keretbe, akik korábban nem jutottak szóhoz a nemzeti csapatban. A fiatalok az edzések mellett a Csákvár, illetve a Budaörs elleni edzőmérkőzésen bizonyíthattak. A felkészülés második állomásaként Ciprusra utazott együttesünk, ahol az elitkört megelőző utolsó nemzetközi mérkőzés várt az U17-es Európa-bajnokságot is megjárt generációra. Hiányzók ezúttal is akadtak: a légiósok közül Csoboth Kevin, illetve Szoboszlai Dominik sem tudott a kerettel tartani, így a szakmai stáb ismét lehetőséget biztosított olyan fiataloknak, akikre eddig kevesebb szerep hárult. A ciprusiak elleni találkozó álmosan kezdődött, ugyanakkor a félidő derekán a mieink rögtön kétgólos előnybe kerültek − előbb a hazaiak egyik hátvédje lőtt saját kapujába, majd a csapatkapitány Szendrei Norbert duplázta meg a magyar előnyt. A második játékrészben a házigazdák agilisabb stílust képviseltek, s a hajrában ők is gyors egymásutánban szereztek két gólt, így 2−2-es döntetlennel zárult a találkozó. „A mérkőzés megmutatta, hogy egyelőre nem tartunk ott, mint az őszi Eb-selejtezők előtti időszakban, több olyan hibát is elkövettünk, amit feltétlenül ki kell javítanunk a felkészülés végére. Bár voltak jó periódusaink, az eredménnyel és a mutatott játékkal sem lehetünk elégedettek. Sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy az elitkörös mérkőzések előtt eljussunk a kívánt szintre” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző. Válogatottunk a tervek szerint március elején még egy NB I-es csapattal is megmérkőzik, míg az elitkört március 20. és 26. között rendezik Horvátországban. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.