UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-02-20 08:28

Schumacher-dupla: jönnek a fiúk is

Michael és Ralf révén egy évtizeden keresztül – 1997 és 2006 között – két Schumachert is láthattak a nézőseregek az autós gyorsasági versenyzés csúcskategóriája, a Forma-1 világbajnoki futamain. A száguldó cirkuszként is emlegetett sorozatban meglehet, ismétlődni fog a múlt.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A hétszeres világbajnok Michael Schumacher  19 éves fia, Mick már az F1 kapujában toporog, s a több vb-futamot is nyerő Ralf Schumacher 17 esztendős gyermeke, David „formavilága” is fejlődik: idén már a Formula–3-ban bizonyíthatja, hogy benne is megvan a német pilótafamília különleges tehetsége, amely az autósport elitkategóriás tagságához elengedhetetlenül szükséges. Két Schumacher, Michael és Ralf után tehát újabb két Schumacher, előbbiek fiai: Mick és David törhet be a Forma-1 világába. Az unokaöccsénél két évvel idősebb Mick életkori előnyével élve jóval korábban megmutatta már, hogy az F1-es „gén” tovább öröklődött benne: tavaly a Formula-3-ban a szezon felénél szinte varázsütésre szintet lépett: versenyről versenyre fejlődött, s tetemes hátrányát ledolgozva meg sem állt a széria bajnoki címéig. Európa-bajnoki első helye azzal is járt, hogy 2019-ben már a Formula-2-ben csiszolhatja tovább tudását. Mivel ez az F1 előtti utolsó grádics, ha minden jól megy, 2020-ban akár már a legmagasabb osztályban, a Formula-1 mezőnyében bukkanhat fel.

David (balra) és Mick folytathatja a Schumacherek F1-es sikertörténetét Forrás: bild.de
David (balra) és Mick folytathatja a Schumacherek F1-es sikertörténetét Forrás: bild.de
Ebben nagyban segítheti az a fejlemény, amely január végén következett be: Mick aláírt a Ferrari pilótaképző akadémiájához. A maranellóiaknál pallérozódhat tehát tovább, még idén tesztelheti a szupergépeket annál az istállónál, amelynek versenyautóival Michael Schumacher hétből öt vb-titulusát is begyűjtötte 2000 és 2004 között. A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto szerint nem kétséges, hogy Mick csatlakozása érzelmileg különleges jelentőségű, de – hangsúlyozta – nem az apja miatt került az akadémiára, hanem „mert megvan a kellő tehetsége, amellett emberi és szakmai tulajdonságai is az igen mellett szóltak”. „Boldoggá tesz, hogy a Ferrari család tagja lettem – jelentette ki Mick. – A Ferrari a szívem csücske születésem óta, a mostani egy újabb lépés a helyes irányban, amivel én csak nyerhetek, s közelebb juthatok álmom beteljesüléshez, hogy F1-es versenyző legyek.” Mick apjától tanulta az alapokat a családi gokart-pályán, az F1-es karrier küszöbén azonban már nem támaszkodhat tanácsaira.  A Forma-1 eddigi legeredményesebbje, aki január elején töltötte be ötvenedik életévét, 2012-ben vonult vissza a versenyzéstől, majd 2013-ban életveszélyes síbalesetet szenvedett. Azóta is a világ szeme elől elzárva tartják, állapotáról mit sem lehet tudni, sejteni viszont annál inkább... David Schumacher szerencsésebb, ő változatlanul igénybe tudja venni édesapja segítségét, amit legutóbb január közepén, karrierje első Formula-3-as hétvégéjén kapott, s hasznosított is, mert egy ízben dobogóra állhatott a Thaiföldön rendezett futamokon. „Az elején akadtak nehézségeim, utána azonban egyre jobb lettem. Édesapám több kanyarbevételre is más ívet javasolt, ennek köszönhetően pedig tizedekkel gyorsultam” – mondta a fiatalember, s aligha pusztán holmi kötelező tiszteletkört futva hálálkodott a viadalon személyesen jelen levő Ralf Schumachernek. Aki a német RTL-nek nyilatkozva a lehetséges „Schumacher-duplára” is kitért: „Csodás álmom valósulna meg, ha újra látnánk Schumachert a száguldó cirkuszban, esetleg rögtön kettőt” – fogalmazott. Davidot, aki a német F4-es bajnokságban tavaly az év újonca lett, a bennfentesek szerint az atyai jó tanácsok mellett a szerelem is repíti. Mivel magyar vonatkozású az ügy, rögzítsük: egy, nem mellesleg szintén az autósport ígéretei közé tartozó honfitársnőnk rabolta el az ifjú Schumacher szívét. Az ugyanebben a Formula-sorozatban szereplő, 18 éves Keszthelyi Vivienről van szó, akivel már egy éve alkot egy párt Michael Schumacher unokaöccse.   További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.