UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-02-22 11:13

Bajnoki címért a tatamin

Szombaton kezdődik ifjúsági cselgáncsozóink országos bajnoksága Siklóson. A megméretésen mintegy 250-300 fiatal léphet tatamira azért, hogy elhódítsa korosztálya bajnoki címét. Az indulók egyötöde nemrég a follonicai Európa-kupa-versenyt is megjárta.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Fiataljaink az egyik legfontosabb hazai versenyre készülnek. Mintegy 300 ifjú dzsúdóst várunk Siklósra – mondta Illés Sándor, a Magyar Judo Szövetség ifjúsági és serdülő koordinátora. A hétvégén a 2002-es, 2003-as és 2004-es korosztály méretheti meg magát, ugyanakkor a 2005-ös és 2006-os születésűek is elindulhatnak a versenyen. – A serdülőknek ez jó tapasztalat, ráadásul meglepetéseket is szerezhetnek. A kisebb súlyokban egy-két versenyző beleszólhat a mérkőzések kimenetelébe, de alapvetően az ifik viszik majd a prímet.”

A siklósi országos bajnokságon mintegy 250-300 ifjúsági cselgáncsozó méretheti meg magát Forrás: allevents.in/gyor
A siklósi országos bajnokságon mintegy 250-300 ifjúsági cselgáncsozó méretheti meg magát Forrás: allevents.in/gyor
Létszám tekintetében a mintegy háromszáz versenyző reálisnak és szokványosnak mondható. Nagyjából az indulók egyötöde kirobbanó formában lehet, hiszen Follonica után lendületbe jöttek az ifjak. „Akik nemrég részt vettek az olaszországi Ek-versenyen, valószínűleg az országos bajnokságon is jól fognak teljesíteni. Személy szerint a korábban az olaszoknál is remeklő fiatalokat várom a dobogóra, főleg, hogy a versenynek nagy jelentősége van, ez önmagában nem csak bajnoki cím – közölte Illés Sándor, majd hozzátette: akinek a nemzetközi versenyeken nem sikerül érmet szerezni vagy nem tud odaérni az ötödik helyre, az az országos bajnokságokkal szépíthet. – Az ob rangsor első emberét még lehet jelölni arra, hogy nemzetközi szinten is versenyezhessen, a magyar bajnoki cím megszerzése ugyanis dupla pontot ér.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.