UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-02-23 11:43

A várva várt pillanat

Decemberben még csak a kispadra ülhetett le, pénteken az olaszok ellen viszont bemutatkozhatott a felnőtt kosárlabda-válogatottban a 18 éves Somogyi Ádám. A spanyol harmadosztályban szereplő CB Zamora fiatal játékosa két perc játéklehetőséget kapott a világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ez idő alatt kiosztott egy gólpasszt, valamint begyűjtött egy lepattanó labdát. Kevésbé örömteli hír, hogy a magyar nemzeti csapat súlyos vereséget szenvedett, így biztosan nem lesz ott a vb-n.

M. Sz. utanpotlassport.hu A Spanyolországban remekül teljesítő 18 éves kosárlabdázó, Somogyi Ádám pénteken, az olaszok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen (végre) bemutatkozhatott a felnőttválogatottban, amely az elmúlt évek legrosszabb játékát produkálta.

Az egyik legnagyobb hazai ígéretként tartják számon a 18 éves Somogyi Ádámot Forrás: FIBA
Az egyik legnagyobb hazai ígéretként tartják számon a 18 éves Somogyi Ádámot Forrás: FIBA
A gárda ugyanis a 38. percben már 27 pontos hátrányban volt, ekkor lépett pályára a CB Zamora fiatal tehetsége, Somogyi, akinek valamivel több, mint két perc játéklehetőség jutott. Ám ez idő tökéletesen megfelelt a célnak, hogy megérezze, milyen is a „nagyok” között tétmeccsen kosárlabdázni. És nem is tette ezt rosszul, hiszen amellett, hogy remekül mozgott, kiosztott egy gólpasszt Eilingsfeld Jánosnak, begyűjtött egy lepattanó labdát, de két hárompontos dobást is előkészített társainak, amiket viszont nem sikerült pontra váltani. Azt tegyük hozzá, hogy Somogyi nem érdemtelenül kapott helyet a keretben. Ezt klubszinten is bizonyítja hétről hétre. Első profi csapata, a LEB Silverben, vagyis a spanyol harmadosztályban szereplő CB Zamora az utóbbi három meccséből kettőt meg is nyert, így egyetlen sikerre vannak az első helytől csoportjukban a 14–8-as mérlegükkel. A legutóbbi alapszakasz fordulóban a nyolcadik helyen álló Plasencia ellen tartottak erődemonstrációt (77–49), amihez Somogyi Ádám eddigi legjobb felnőtt teljesítményével, 11 ponttal (4/7 mezőnyből, 3/4 triplából), 7 lepattanólabda-szerzéssel, 4 gólpasszal és 3 kiharcolt faulttal járult hozzá, a negatív oldalon pedig két labdaeladás szerepelt a neve mellett. Ami viszont kevésbé örömteli hír: az olaszok elleni 75–41-es vereséggel Ivkovics Sztojan együttesének elszállt a remény, hogy kijusson a 2019-es kínai világbajnokságra, ami tegyük hozzá: hatalmas bravúr lett volna, hiszen a magyar nemzeti csapat soha nem vett még részt vb-n. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.