UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-02-23 13:11

Nagy skalp

Óriásit hajrázott a címvédő Alba Fehérvár együttese, mégis vereséget szenvedett a MAFC csapata ellen a fiú juniorbajnokság rájátszásának felsőházában. Az 59–54-re végződő találkozó legeredményesebb játékosa a székesfehérvári Kuttor Gergő volt, aki 17 pontot szórt.

M. Sz.utanpotlassport.hu A címvédő Alba Fehérvár kosárlabdacsapata látogatott el a tabella utolsó helyén álló MAFC együtteséhez szombaton a fiú juniorbajnokság rájátszásának felsőházában.  A székesfehérváriak megnyerték az alapszakasz Nyugati csoportját tizenkét győzelemmel és két vereséggel, míg a MAFC hét-hetes mérleggel a negyedik pozíciót szerezte meg a Keleti nyolcasban, utóbbinak azonban ezután kevésbé alakult jól a pontvadászat, egyetlen sikert tudott elkönyvelni.

Kikapott a címvédő Alba Fehérvár a MAFC együttesétől a fiú juniorbajnokság rájátszás felsőházában Forrás: Alba Fehérvár
Kikapott a címvédő Alba Fehérvár a MAFC együttesétől a fiú juniorbajnokság rájátszás felsőházában Forrás: Alba Fehérvár
Az előjelek tehát a vendégek mellett szóltak, akik meglepő módon borzasztóan kezdték a találkozót. Aki az eredményjelzőre pillantott, láthatta, hogy az első két negyedben Pethő Ákos legénysége képtelen volt tíz pont felett dobni, az első játékrészt 19–8-ra, míg a másodikat 20–9-re nyerték meg a fővárosiak. Ami pedig egyáltalán nem jellemző statisztika a székesfehérváriakra: a nagyszünet előtt 16.1 százalékos volt csupán a dobóhatékonyságuk. A fordulás után aztán elkezdett éledezni a vendégalakulat – leginkább védekezésben –, ám lényegesen nem tudta csökkenteni a hátrányát, így huszonegy pontos differenciával vágtak neki a felek a záró negyednek. A tetemes különbséget aligha tudta volna ledolgozni bármely nagy rivális, nemhogy a rossz napot kifogó Alba Fehérvár. Ugyan a Fejér megyeiek a hajrában volt, hogy egy pontra megközelítették a MAFC csapatát, végül 59–54-es vereséget szenvedtek. A találkozó legeredményesebb játékosa a székesfehérvári Kuttor Gergő volt, aki tizenhét pontot szórt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ MAFC–Alba Fehérvár 59–54 (19–8, 20–9, 10–11, 10–26) MAFC: Herló 16, Csányi, Limpek, Kis 6, Bősze 14, Vantal 8, Pfandler 4, Dormán 7, Turi, Mózer 4, Bege, Sárközi Alba Fehérvár: Kass 1, Magda 3, Áment 1, Nagy, Takács 5 , Góbi 6, Molnár 3, Kuttor 17, Körmöczi 8, Birkás, Nagy 10, Gödör

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.