UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-02-24 14:04

Lezárult az alapszakasz

Lezajlott a férfi vízilabdázók élvonalának tizennegyedik, egyben az alapszakasz utolsó fordulója, így kialakult a felső- és alsóházban szereplő klubok névsora. Némi meglepetésre az utánpótláskorúakra nagymértékben támaszkodó UVSE együttese nem jutott a legjobbak közé, a KSI fiatal csapata pedig nyeretlenül zárt. Hét ifjonc összesen tíz gólt lőtt a legutóbbi játéknapon.

M. Sz. utanpotlassport.hu A tizennegyedik fordulóval együtt véget ért a hétvégén a férfi OB I alapszakasza, amelyben ismét remekeltek a 2000. január 1. után született, vagyis utánpótláskorú vízilabdázók. A mezőny innen kettéoszlik alsó-, illetve felsőházra.

Három gólt lőtt a Szolnoknak a 18 éves debreceni Fekete Gergő az OB I tizennegyedik fordulójában Forrás: MVLSZ
Három gólt lőtt a Szolnoknak a 18 éves debreceni Fekete Gergő az OB I tizennegyedik fordulójában Forrás: MVLSZ
Nagy csodát tehetett volna a fiatalokra nagy mértékben támaszkodó UVSE, amely csupán egy győzelemmel volt lemaradva a negyedik, még rájátszást érő helyen álló DVSE mögött. Nos, könnyen pozíciót cserélhetett volna a két gárda, és az előzetes várakozások is ezt sejtették, hiszen a debreceniek a nagy játékerőt képviselő szolnokiak ellen, míg a margitszigeti lilák a „gödörben” lévő, edzőváltáson átesett Vasas ellen mérkőztek. Sokak nagy meglepetésére azonban a hajdúságiak 10–8-ra legyőzték a B csoport második pozíciójában végzett Szolnokot, ráadásul a csapat motorja a 18 esztendős Fekete Gergő volt, aki háromszor is bevette Nagy Viktor és Sényei Bálint kapuját. Ugyancsak büszkeséggel töltheti el az UVSE fiataljait az egyéni teljesítményük, még annak ellenére is, hogy 7–5-re kikaptak a Bóbis Máté irányította Vasastól. A 18 éves Baksa Benedek két, Dala Döme pedig egy találatot jegyzett. A másik utánpótlás-nevelő klubnak, az újonc KSI-nek nem sikerült a pontszerzés az alapszakaszban, Horváth János tanítványai tizennégy vereséggel zártak. A mutatón az alsóházi küzdelmekben javíthatnak.

FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ Kaposvári VK–Tatabánya 8–9 K: – T: – VasasPlaket–UVSE Hunguest Hotels 7–5 V: – U: Baksa Benedek (18) 2 gól, Dala Döme (18) 1  gól DVSE–Szolnoki Dózsa 10–8 D: Fekete Gergő (18) 3 gól Sz: – PannErgy-MVLC-Miskolc–A-HID OSC Újbuda 9–12 M: – Ú: – ZF-Eger–FTC-Telekom 5–9 E: – F: – AVUS–Metalcom Szentes 5–5 A: Ekler Bendegúz (18) 1 gól Sz: – BHSE–BVSC-Zugló 7–7 B: – Z: – PVSK-Mecsek Füszért–KSI 13–6 P: – K: Bóbis Botond (18) 1 gól, Bihácsi Bence (17) 1 gól, Tóth Gili Tamás (18) 1 gól A felsőház résztvevői: FTC-Telekom, ZF-Eger, BVSC-Zugló, BHSE, A-HID OSC Újbuda, Szolnoki Dózsa, PannErgy-MVLC-Miskolc, DVSE Az alsóház résztvevői: Tatabánya, UVSE, VasasPlaket, Kaposvári VK, PVSK-Mecsek-Füszért, Metalcom Szentes, AVUS, KSI

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.