- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Antwerpeni hangolódás

B. V. – utanpotlassport.hu [1] Sokféleképpen készülnek fel az (utánpótlás-)válogatott úszók a hamarosan kezdődő versenyévre és márciusi végi, debreceni felnőtt országos bajnokságra. Akadnak, akik melegégövi edzőtáborral, vannak, akik itthon róják a kilométereket, és előfordul az is, hogy nemzetközi versenyekkel melegítenek.

Zombori Gábor remekelt Antwerpenben, háromszor állhatott fel a dobogóra Fotó: Pass Ferenc [2]

Zombori Gábor remekelt Antwerpenben, háromszor állhatott fel a dobogóra  •  Fotó: Pass Ferenc

Ez utóbbi „módszert” választották a hétvégén a Budafóka SE fiatal úszói, az egyaránt 16 éves Galyassy Szilárd és Zombori Gábor. Egyébként mindkét versenyző kitűnő évet zárt tavaly: Galyassy az eilati junior nyílt vízi világbajnokságon az U16-os mixváltó tagjaként lett aranyérmes, míg Zombori megjárta a helsinki junior Eb-t és a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is, s valamennyi megméretésén állt helyt remekül.

Utóbbi pedig már egy háromhetes thaiföldi edzőtáboron is túl van az idén, a felnőttválogatott klasszisaival együtt a minden igényt kielégítő thanyapurai edzőközpontban tréningezhetett a „hideg” téli napokon. Így kanyarodott rá idei első megméretésére, az antwerpeni Diamond Speedo Race elnevezésű nemzetközi felnőttviadalra.

A még jövőre is utánpótláskorú hátúszó-specialista ezúttal sem vallott szégyent: három éremmel térhetett haza Belgiumból, 200 m háton (2:02.25) ezüst-, 100 m háton (56.53) és 200 m vegyesen (2:07.47) bronzérmet szerzett. Mindemellett az 50 m hátúszás döntőjében ötödikként csapott a célba 26.55-ös idővel.

Eközben Galyassy a pillangószámokon szerepelt a legjobban: kétszázon (2:09.96) döntőbe jutott, s nyolcadik lett, míg ötvenen (26.01) és százon (56.17) a B döntőben ért el értékes helyezéseket, az előbbiben az első, az utóbbiban a harmadik helyen zárt.

A sikeres állomás után düböröghet tovább a felkészülés, a Budafóka úszói izraeli edzőtáborral folytatják a hangolást a szezon nagy feladataira.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN  [3]a sportági aloldalunkon.