UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-02-26 08:36

Öten a dicsőségért

Szerdától öt magyar csapat kezdi meg az osztrák ifjúsági liga (EBJL) rájátszását. A középszakasz győztese, a MAC a Vasassal, a Fehérvár a Debrecennel, a DVTK pedig az osztrák Red Bull Salzburggal találkozik a negyeddöntőben.

B. V. – utanpotlassport.hu A hazai korosztályos jégkorongbajnokságok után lassacskán az EBEL utánpótlásligái is a végjátékhoz közelednek. Olyannyira, hogy az U18-as osztrák pontvadászat, az EBJL középszakaszából már csak néhány találkozó van hátra, és a lényegi kérdések már eldőltek.

A MAC ifjúsági játékosai tavaly a hazai bajnokságban győztek, az idén az osztrák ligában is ünnepelnének
A MAC ifjúsági játékosai tavaly a hazai bajnokságban győztek, az idén az osztrák ligában is ünnepelnének
Vagyis az, hogy mely nyolc csapat vehet részt a szezon legizgalmasabb részében, a playoffban. Az alapszakasz után már három magyar csapat is páholyban volt,  a Fehérvár, a MAC és a Debrecen ugyanis egyaránt bejutott az úgynevezett Master Roundba, azaz a felsőházba. Így az említett három gárda már csak a rájátszásbeli kiemelési helyekért küzdött az utóbbi hetekben. Mindez a fővárosiaknak sikerült a legjobban, Kangyal Balázs együttese fölényesen végzett az élen, míg a Volán a negyedik, a Debrecen az ötödik helyre jött be a playoff előtt. Míg az alsóházból a cseh Znojmo mellett két magyar alakulat, a Vasas és a DVTK is kiharcolta a negyeddöntős szereplést. Mi több, már ellenfeleket is választottak a vezetőedzők: a középszakasz győztesének jogán a MAC választhatott először, a fővárosi rivális Vasassal mérkőzhet meg. Mivel a Fehérvár a Debrecennel került össze, eldőlt, két magyar csapat biztosan elődöntős lesz. A DVTK lehet a harmadik, amennyiben kiüti a Red Bull Salzburg csapatát… Alaptétel, hogy a playoffban bármi megtörténhet. Annyi biztos, az első mérkőzéseket szerdán rendezik.

OSZTRÁK U18-AS JÉGKORONGBAJNOKSÁG (EBJL) Rájátszás. A negyeddöntő párosítása: MAC Budapest (1)–Vasas (6) Klagenfurt (2)–Znojmo (7) Red Bull Salzburg (3)–DVTK Jegesmedvék (8) Fehérvár AV19 (4)–Debreceni Hoki Klub (5) A középszakasz végeredménye: Felsőház: 1. MAC Budapest 42 pont, 2. Klagenfurt (osztrák) 32, 3. Red Bull Salzburg (osztrák) 29, 4. Fehérvár AV19 18, 5. Debreceni Hoki Klub 26 Alsóház. A csoport: 1. DVTK Jegesmedvék 31, 2. Okanagan HC „Red” (osztrák) 31, 3. Steiermark (osztrák) 28, 4. EHC Linz (osztrák) 10, 5. EKZ Juniors (osztrák) 6 B csoport: 1. Vasas 36, 2. Villach (osztrák) 27, 3. Vienna Capitals (osztrák) 26, 4. Győri ETO HC 18, 5. Hokiklub Budapest 3 C csoport: 1. HC Orli Znojmo (cseh) 34, 2. UTE 28, 3. Okanagan HC „White” (osztrák) 19, 4. HC Lions (osztrák) 15, 5. FTC 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.