UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2019-02-27 16:55

Egy pár arany Ljubljanából

A kiemelt viadalok sorába tartozó, G1-es besorolású nyílt Szlovén Openen két magyar juniorkorú taekwondós is az érmesek közé verekedte magát, mi több: sorozatgyőzelmének köszönhetően Józsa Levente és Tóth Dáriusz egyformán a dobogó legtetejére állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Jancsó Kornél utanpotlassport.hu – A taekwondósok Szlovénia fővárosában töltötték az elmúlt hét végét, s a koreai gyökerű küzdősport legkiválóbb magyar művelői közül ezúttal ketten is tökéletes víkendet zártak: megnyerték súlycsoportjuk küzdelmeit Ljubljanában. Előbb a 17 éves Józsa Levente, a 2016-os kadét Európa-bajnokság bronzérmese igazolta, hogy töretlenül fejlődik, s a tavalyi aranyérem után, amelyet a középiskolás korosztály olimpiáján, a Gymnasiadén szerzett a marokkói Marrákesben, 2019 is sikeres esztendeje lehet. Már pusztán azért is, mert valamennyi útjába kerülő ellenfelét magabiztosan győzte le a junior fiúk 63 kilogrammos kategóriájában.

Józsa Levente arannyal kezdte 2019-et
Józsa Levente arannyal kezdte 2019-et
A viadal honlapjának tanúsága szerint a horvát Karlo Segedint 19-1-re, a szerb Strahinja Milinkovicsot 21-0-ra verte. Már az elődöntőben, az ugyancsak szerb Stasa Stanics nem állt ki ellene, míg a fináléban 23-19-cel kerekedett fölébe legkeményebb riválisának, a bolgár Alekszandar Dzsordzsevnek. Másik junior győztesünket a 16 esztendős Tóth Dáriusz személyében avatták, aki a 45 kg-ban négy meccset nyerve szerezte meg az elsőséget. A német Simon Laubhold felett 21-5-re diadalmaskodott, s jutott a legjobb nyolc közé, ahol a brit Jacob Wishartot 19-9-re múlta felül. A döntőbe kerülésért Relja Ivkovics várt rá, ám a szerb fiú sem tudta megállítani Dáriuszt, aki 6-1-es sikerrel jutott a fináléba. Ott aztán Domen Molj nem állt ki ellene – vélhetően sérülés miatt –, de nem árt megemlíteni, hogy legutóbbi összecsapásukon a mi versenyzőnk vereséget mért a szlovén fiatalra. A magyar szereplést a junior fiúcsapat tette még emlékezetesebbé azzal, hogy harmadik lett Szlovéniában. Kevés hiányzott ahhoz, hogy egyéni medállal gazdagodva térjen haza Ljubljanából Molnár Bendegúz (45 kg), aki 2017-ben a kontinens legjobbjának bizonyult kor- és súlycsoportjában a budapesti Eb-n. Ezúttal két meccset nyert, a harmadikat azonban elveszítette, így kiszorult az elődöntőből. Hozzá hasonlatosan ötödik lett a válogatott társak közül Juhász Martin, Pechál Levente és Csáki Hanna, ahogyan az UTE színeiben induló Füredi Rebeka, Halász Dóra, Jankó Ádám és Kiss Bence Gábor is. További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.