UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-03-01 10:42

Egyeduralom

A 19 éves Molnár István Patrik volt a csütörtökön megrendezett U21-es asztalitenisz országos bajnokság sztárja. A Jászkun Volán SC versenyzője egyesben, párosban és vegyes párosban egyaránt a dobogó legtetejére állhatott fel. A hölgyek között is volt kimagasló teljesítmény: a szintén 19 éves Fehér Orsolya duplázott az egyéni számokban.

M. Sz. – utanpotlassport.hu Csütörtökön az Ormai László Csarnokban rendezték meg az asztaliteniszezők U21-es országos bajnokságát, amelyen egyesben, párosban és vegyes párosban is megmérették magukat a fiatalok.

A 19 éves Molnár István Patrik három aranyérmet szerzett az U21-es országos bajnokságon Forrás: DVTK
A 19 éves Molnár István Patrik három aranyérmet szerzett az U21-es országos bajnokságon Forrás: DVTK
Tizenhat kettős feszült egymásnak vegyes párosban, és az előzetes várakozásoknak megfelelően az András Csaba, Harasztovich Fanni és a Molnár István Patrik, Nagypál Márta duó játszotta a finálét, viszonylag simán jutva el odáig. A döntő azonban nem hozott nagy izgalmakat, Molnárék 3:1-re múlták felül Andrásékat, ezzel megnyerve a számot. A dobogó legalsó fokára a Terék Norbert, Czeglédi Szilvia és az Ócsai Máté, Dari Helga kettős állhatott fel. Molnár azonban nem csak hölgy, hanem férfi partnerével is aranyérmet szerzett. Ő és Timafalvi Gergő ugyanis 3:2-re legyőzte Huzsvár Eriket és Molnár Dávidot a férfi páros döntőjében. Sőt, Molnár nyakába került a másik megszerezhető egyéni érem is, hiszen egyesben – amely a késő estébe nyúlt – csakugyan a végéig menetelt, ahol páros partnerét, Timafalvit verte meg 3:1-re. A bronzmedált Ócsai Máté és Both Olivér nyakába akasztották. A női mezőnyben is volt egyeduralkodó, a 19 éves Fehér Orsolya. A miskolci lány Hartbrich Leonie-vel az oldalán megnyerte a páros versenyt, míg egyesben, öt mérkőzésen mindössze három szettet veszítve hódította el a bajnoki címet. A csoportküzdelmek során Dari Helgát és Letanóczki Dalmát, a nyolcas főtáblán pedig Nagypál Mártát, Harasztovich Fannit és Hartbrich Leonie-t múlta felül.

AZ U21-ES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉRMESEI FÉRFIAK Egyes: 1. Molnár István Patrik (Jászkun Volán SC), 2. Timafalvi Gergő (DJK Bad Höhenstadt), 3. Ócsai Máté (Ceglédi Vasutas Sport Egyesület) és Both Olivér (BVSC-Zugló) Páros: 1. Timafalvi Gergő, Molnár István Patrik, 2. Huzsvár Erik, Molnár Dávid (KSI SE, Nyírbátori ASE), 3. András Csaba, Both Olivér (BVSC-Zugló) és Terék Norbert, Krebs Bálint (BVSC-Zugló) NŐK Egyes: 1. Fehér Orsolya (DVTK Sport Kft.), 2. Hartbrich Leonie (TTC Weinheim), 3. Harasztovich Fanni (Statisztika PSC) és Füle Kata (Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér) Páros: 1. Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya, 2. Harasztovich Fanni, Dari Helga (Statisztika PSC), 3. Füle Kata, Molnár Anna (Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér) és Czeglédi Szilvia, Veszely Klaudia (Statisztika PSC) VEGYES PÁROS 1. Molnár István Patrik, Nagypál Márta (Jászkun Volán SC), 2. András Csaba, Harasztovich Fanni, 3. Terék Norbert, Czeglédi Szilvia és Ócsai Máté, Dari Helga

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.