UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-03 13:29

Felvette a ritmust

„Nagyot fordult velem a világ, mozgalmas hónapok vannak mögöttem, de igazából korábban mindig is ilyen életről álmodoztam” – nyilatkozta a 19 éves irányító, Szabó Kitti a neka.hu-nak. A junior-világbajnok kézilabdázó mostanra már tökéletesen beilleszkedett az NB I-ben bravúrosan szereplő Vácba, élvezi, hogy hétről hétre világsztárokkal találja szemben magát.

B. V./UP-infoA nyáron Vácra szerződött 19 éves irányító, Szabó Kitti is tagja volt a tavaly junior-világbajnokságot nyert korosztályos válogatottnak, így pályafutása addigi legnagyobb sikerét érte el a júliusi, debreceni tornán.

Szeptember óta már az NB I-es Vác támadásait szervezi a junior-világbajnok Szabó Kitti Forrás: Kisricso Photo
Szeptember óta már az NB I-es Vác támadásait szervezi a junior-világbajnok Szabó Kitti Forrás: Kisricso Photo
Ezek után az sem csoda, hogy a 2018/19-es évadot az NB I-ben kezdhette, amely kétségkívül a világ egyik legerősebb bajnokságának számít. „Szeretek Vácon élni és örülök, hogy ennek a csodálatos csapatnak lehetek a tagja nyilatkozta Szabó korábbi klubja, a Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapjának. –  A beilleszkedés könnyen ment, nagyon befogadó és barátságos a társaság. S bár az iram tényleg sokkal nagyobb, mint az NB I/B-ben, ezen a téren is sok segítséget kaptam a lányoktól és a szakvezetéstől. Az élvonalban nemcsak tapasztaltabbak a játékosok, de igazi világsztárokkal is szembe kerülök. Úgy érzem, kezdem felvenni a ritmust, így egyre bátrabb és magabiztosabb vagyok a pályán. Továbbra is sokat szeretnék tanulni, itt minden adott a fejlődéshez.” A mostani szezonban eddig tizenöt gólt szerző játékos, amellett hogy technikailag és erőnlétileg is javulna, a mentális képzésre is komoly hangsúlyt helyez. „Minden sportoló életében előfordulnak hullámvölgyek, ezért számítottam rá, hogy nálam is beköszönthet egy nehezebb időszak. Ilyenkor igyekeztem mindig felállni és tanulni a helyzetből. Leginkább a családom és a barátaim támogatásából merítek erőt, de részt vettem coach-órákon is, amelyek szintén hasznosak voltak.” A Pest megyei alakulattal jelenleg az ötödik helyen állnak a bajnokságban, az elmúlt hetekben több bravúros eredményt is produkáltak: hazai pályán múlták felül az Érdet és a Siófokot, a Magyar-kupában pedig megszorongatták a Bajnokok Ligájában szereplő Ferencvárost is. „Valóban nagyot fordult velem a világ, mozgalmas hónapok vannak mögöttem, de igazából korábban mindig is ilyen életről álmodoztam. Élvezem minden percét és várom az újabb kihívásokat.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.