UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-03-03 12:02

Tőrbe csalt lengyelek

Három csapatunkért szoríthattunk a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján: a fiú kard- és a leány tőregyüttes mellett a világranglista-vezető fiú párbajtőrözők is pástra léptek. A lányok jó étvágyat csináltak az ebédhez, hiszen addigra az elődöntőig jutottak.

Munkatársunk, Bruckner Gábor helyszíni jelentése Foggiából – utanpotlassport.hu Elérkezett a tizedik, egyben utolsó nap a korosztályos vívó Eb-n, és persze, hogy az addigi díszmenet után a szép befejezésben reménykedtünk. Nos, a junior leány tőrcsapat jóvoltából már délelőtt kiderült, lesz ok az örömre vasárnap is, hiszen az együttes a dánok sima legyőzése (45:21) után az őket az utóbbi időben háromszor is felülmúló lengyeleken is túljutott.

ujtor
ujtor
Ki kell emelni a házi rangsorban csak a harmadik helyen álló Szántay Anna káprázatos teljesítményét: a Honvéd tőrözője a három asszóját plusz 8 találatos mutatóval abszolválta, s mivel Hajas Nóra és Pöltz Anna sem okozott csalódást, a lányok már készülődhettek is a top favorit olaszok elleni elődöntőre. A kardozók később kezdtek, de a párbajtőröző fiúknak jutott bemelegítő mérkőzés a reggeli órákra: az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid összetételben pástra lépő csapat 45:29-re verte az osztrákokat. A négy közé kerülésért Izrael együttesén igyekeznek túljutni az Eb-re világranglista-vezetőként érkező „epézők”.

A nap további történéseit nyomon követhetik folyamatosan frissülő hírsávunkban, este pedig részletes tudósítással jelentkezünk a helyszínről.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.