UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-05 11:46

Gólgazdag visszatérés

Összességében pozitív hétvégét zártak a nemzetközi kupacsapatokban játszó fiatal magyar kézilabdázók. A több jó egyéni produkció közül ezúttal a Balatonfüredi KSE-ben a sérülése után újra pályára lépett, 21 éves balátlövője, Szita Zoltán emelkedett ki, aki hatszor is betalált a francia Saint-Raphael otthonában.

B. V. – utanpotlassport.huÖt nemzetközi mérkőzésen hat magyar kézilabdacsapat lépett pályára a hét végi Bajnokok Ligája, illetve EHF-kupa dömpingen. A férfiak elitsorozatában szereplő MOL-Pick Szeged és Telekom Veszprém találkozóin még elvétve sem kapnak szerepet utánpótláskorú játékosok, hiszen óriási az eredménykényszer, mindkét gárda a kölni Final Fourba igyekszik. De a második vonalat jelentő EHF-kupában már többször tapsolhattunk a magyar fiatalok remek produkciójának, és nem volt ez másképp vasárnap sem. A bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya alakulata egy héttel a hazai bravúr után látogatott a német Bundesligában szereplő Hannoverhez, és ifj. Rosta Miklósék megint nem okoztak csalódást.

Szita Zoltánt nehezen tartották a Saint-Raphael játékosai, meg sem állt hat gólig Forrás: Balatonfüredi KSE
Szita Zoltánt nehezen tartották a Saint-Raphael játékosai, meg sem állt hat gólig Forrás: Balatonfüredi KSE
A 27–27-es döntetlen könnyen lehet, hogy továbbjutást ér, Vladan Matics alakulata megerősítette a második helyét a kvartettben. És ha arra gondolunk, hogy a 20 éves Rosta első számú beállósként gyakorlatilag végigtámadta a meccset, és a szintén korosztályos válogatott Borzas Uros (19) is aktívan kézilabdázott az összecsapás bizonyos periódusaiban, az utánpótlás-játékosok rutinszerzése sem maradt el. A forduló magyar fiatalja azonban a balatonfürediek visszatérője, Szita Zoltán volt. A 21 éves balátlövő néhány hetes sérülés után térhetett vissza a pályára a sorozat tavalyi döntőse, a Saint-Raphael elleni idegenbeli csatán. Ő, ahogy az egész csapat is, remekül helyt állt Dél-Franciaországban, hat góljával a Balaton-partiak erőssége volt, de a 27–23-as vereséget így sem kerülhette el a Csoknyai-csapat, s továbbra is veretlen maradt. Érdemes még megemlíteni az első félidőben kétszer villanó Máthé Dominik produkcióját, ő azonban a második harminc percben – valószínűleg sérülés miatt – már nem kapott szerepet. A női BL-ben a Győr–FTC párharcában ezúttal csak a vendégcsapatban játszottak a fiatalok – a hazai együttesből Fodor Csenge továbbra is sérült –, s talán mondani sem kell, ismét gólokkal hálálták meg – Klujber Katrin (19) ötször, Háfra Noémi (20) háromszor, Faluvégi Dorottya (20) és Márton Gréta (19) pedig egyszer-egyszer köszönt be – Elek Gábor bizalmát. Na meg döntetlennel… A zöld-fehérek – ezúttal négy junior-világbajnokkal a fedélzeten – immár egy hónapon belül másodszor raboltak pontot a Bajnokok Ligája-címvédő győriektől, ismét 32–32-re végződött az összecsapás. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.