UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-05 21:05

Megfogyva, de veretlenül

Szinte végig dominált a Budaörs felnőtt női csapata a Golovin Vlagyimir vezette – némileg felforgatott – női junior kézilabda-válogatott elleni felkészülési mérkőzésen, ám Vámos Petráék ismét bebizonyították, hogy nem szabad őket leírni, s a hajrában döntetlenre módosították az állást. A győri korosztályos Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes 26–26-tal zárta a találkozót.

M. Sz. – utanpotlassport.hu Zsinórban négy, NB I-es ellenfelek ellen aratott diadal után a szintén élvonalbeli Budaörssel mérkőzött meg a nyáron, Győrben rendezendő korosztályos Európa-bajnokságra készülő női junior kézilabda-válogatott. Az előző felkészülési megméretésekhez viszonyítva azonban némileg átrendeződött kerettel, több alapember nélkül felállva. Csak hogy néhányat említsünk közülük: Kácsor Gréta, Afentaler Sára, Schatzl Natalie, akik klubmérkőzésük miatt hiányoztak.

Ezúttal nem nyert, de nagyszerűen helytállt a női juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Ezúttal nem nyert, de nagyszerűen helytállt a női juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A budapesti Elektromos-csarnokban megrendezett találkozó első tíz perce abszolút kiélezett volt, a felek felváltva dobták a gólokat (6–6). A folytatás azonban a budaörsieknek sikerült jobban, akik a 17. percre három góllal elléptek (9–6), az előnyt pedig hosszabb ideig tartották. Hiába erőlködött, a differenciát csak eggyel sikerült csökkentenie Golovin Vlagyimir juniorcsapatának a félidőre. A fordulás a várakozástól eltérően nem hozott változást: a 38. perce például ötre „lógtak meg” Fülöp Péter játékosai (19–14). Ám, mint azt mindenki tudja, nagy harcos hírében állnak a junior leányok, akik folyamatosan megújulva, egyre közelebb értek ellenfelükhöz, noha a vezetést nem sikerült megszerezniük. Az utolsó négy percnek tiszta lappal vágtak neki az együttesek (24–24), a találatok pedig arányosan elosztva estek, így 26–26-os döntetlennel ért véget a találkozó. „Hullámzó volt a lányok teljesítménye, és nem működött jól a támadások utáni visszarendeződés – értékelt a mérkőzés után Golovin Vlagyimir szövetségi edző. – Ennek ellenére voltak kiváló egyéni teljesítmények, de egy biztos: tanulnunk kell a hibákból. Biztosan lesz olyan mérkőzésünk, amikor ugyanígy, mint most, nem megy a játék, de hasonlóképpen harcolni kell, és hajtani a győzelemért. Büszke vagyok a csapatra, hogy visszajött a meccsbe.” A szakember azt is elmondta: folyamatosan halad az érdemi munka, és igyekszik beépíteni az új embereket a csapatba, hiszen rengeteg tehetség van hazánkban, akiknek meg kell adni a lehetőséget. A végleges keret az Európa-bajnokság előtt áll össze, és a cél, hogy azt a legjobbak alkossák.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS,ELEKTROMOS CSARNOK Női juniorválogatott–Moyra-Budaörs 26–26 (12–14) Női juniorválogatott: Csapó, Albek 7gól, Takó 1 gól, Vámos 9 gól, Varga 1 gól, Kellermann 4 gól, Herczeg, Domokos 1 gól, Tóth, Zámori, Gerháth, Stranigg 1 gól, Borgyos 2 gól. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.