UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-03-06 20:23

Új év, új remények

Európa legjobb U21-es pingpongozói állnak asztalhoz a portugáliai Gondomarban csütörtökön kezdődő és vasárnap végződő korosztályos Európa-bajnokságon, amelyen a magyarok közül András Csaba, Juhász Patrik, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya és Harasztovich Fanni méreti meg magát.

M. Sz. utanpotlassport.hu Március 7. és 10. között rendezik az asztaliteniszezők U21-es Európa-bajnokságát a portugáliai Gondomarban, amelyen a korosztály legjobbjai állnak asztalhoz. A férfiak között ötvenhárom, míg a hölgyek mezőnyében ötvenhat versenyző méreti meg magát, köztük a magyar fiatalok: András Csaba, Juhász Patrik, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya és Harasztovich Fanni.

A 2018-as U21-es Eb-n András Csaba érte el a legnagyobb sikert a magyarok közül Forrás: MOATSZ
A 2018-as U21-es Eb-n András Csaba érte el a legnagyobb sikert a magyarok közül Forrás: MOATSZ
Tavaly, az akkor még csak 15 éves András Csaba érte el a legjobb helyezést, aki a minszki kontinensviadalon a negyeddöntőig masírozott egyesben, de Harasztovich Fanni párosban elért nyolcaddöntős helyezése is bizakodásra adott okot. A mostani szereplők közül Juhász Patrik az egyedüli újonc, ám ő is megfelelő nemzetközi rutinnal rendelkezik már. Időközben azonban az is hivatalossá vált, hogy kik indulnak a hazai rendezésű felnőtt asztalitenisz-világbajnokságon. A nevek között megtalálható Harasztovich Fanni kivételével mindenkié, aki Portugáliában asztalhoz áll, úgyhogy megfelelő lehetőség lesz számukra a gondomari viadal, hogy ráhangolódjanak az április végi megméretésre.

U21-ES ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GONDOMAR (PORTUGÁLIA) A magyar résztvevők. Férfi egyes: András Csaba, Juhász Patrik Női egyes: Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni Férfi páros: András Csaba, Juhász Patrik Női páros: Hartbrich Lenoie, Fehér Orsolya; Harasztovich Fanni, Andrea Pavlovic (horvát)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.