UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-06 19:36

Vereség a Népligetben

Elszenvedte az első idei vereségét a férfi junior kézilabda-válogatott. Gyurka János csapata a félidőben még két góllal vezetett az FTC ellen, végül azonban 29–26-os vereséget szenvedett az Elek Gyula Arénában játszott felkészülési mérkőzésen.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huPapíron pályaválasztóként, valójában pedig az élvonalbeli FTC vendégeként lépett pályára felkészülési mérkőzésen a férfi junior kézilabda-válogatott az Elek Gyula Arénában. Ugyanakkor nem csak a korosztályos nemzeti együttesben szerepeltek fiatalok.  A zöld mezes gárdában ugyanis nem kevesebb, mint nyolc utánpótláskorú játékos szerepelt.

Az idén először kapott ki Kerkovits Gyula és a juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Az idén először kapott ki Kerkovits Gyula és a juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A gólok sorát a junior-válogatott nyitotta, egészen pontosan Schaffer Zsolt, aki a két felnőttválogatott játékos, Máthé Dominik és Szita Zoltán távollétében az alakulat vezérévé lépett elő. A folytatásban is pörögtek az események, sok gólt és lendületes játékot láthatott az Elek Gyula Arénába kilátogatott néhány száz néző. Gyurka János együttese az első játékrész utolsó perceiben a kettős emberhátrányát is sikeresen kibekkelte, így remek hajrával 18–16-os előnnyel mehetett a félidőre. A második harminc percet viszont nem kezdte jól a korosztályos csapat. A támadások akadozni kezdtek, Zernovic kapus is remekül védett, negyed óra alatt mindössze három gólt szereztek a juniorok, így akkor már a ferencvárosiak vezettek kettővel (21–23). Innen még volt visszaút, kiegyenlítettek Gábor Marcellék, de az 50. perc környékén érkezett rövidzárlatot már nem bírta el a társaság, és elszenvedte az idei első vereségét, 29–26-os győzelmet ünnepelhetett az FTC főként fiatalokkal felálló csapata, közülük a mindössze 16 esztendős Imre Bence volt a legeredményesebb. Az ezúttal igencsak foghíjas juniorválogatott szövetségi edzőjében bőven maradt hiányérzet a találkozó kapcsán. „Számítottam rá, hogy ebben a tartalékos összeállításban akadozni fog a gépezet, több ifjúsági korú játékossal álltunk fel, nekik még szokatlan ez a tempó. A már stabil junior kerettagoktól vártam többet, például azt, hogy jobban összefogják ezt a csapatot. Ezúttal ennyire futotta, a végén a rutin hiányzott. Örömteli, hogy a következő felkészülési állomásunkra, a franciaországi nemzetközi tornára már teljes kerettel utazhatunk.” 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ELEK GYULA ARÉNA FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT–FTC 26–29 (18–16) Férfi juniorválogatott: Győri K., Nagy M. (kapusok), Albek, Bognár 1, Csomor 1, Gábor 6, Kecskeméti 2, Kerkovits 1, Németh A. 5, Papp B. 1, Schäffer 6, Simotics, Spekhardt 1, Szűcs B. 1, Rozner 1. Szövetségi edző: Gyurka János Az FTC up-korú játékosai: Merkovszki (kapus), Burony 1, Holdosi 3, Imre 5, Lukács, Ónodi Jánoskuti, Prainer 2, Tóth J.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.