UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-08 20:14

Kétfrontos csata előtt

Mozgalmas nyárra készülnek a leány ifjúsági kézilabda-válogatott játékosai. A szlovéniai U17-es Európa-bajnokság mellett a bakui EYOF-on is szerepelnek; ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző két külön csapattal készül a megméretésekre.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huSzinte hihetetlen mutatókkal készül első „hivatalos” világversenyére a leány ifjúsági kézilabda-válogatott, amely az egy évvel ezelőtti göteborgi U16-os „nyílt” Európa-bajnokságon aranyérmet nyert, és azóta sem kapott ki egyetlen korosztályos ellenféltől sem. Ifj. Kiss Szilárd együttese ugyanakkor semmiképpen sem számíthat könnyű nyárra, hiszen a szlovéniai U17-es Eb mellett a bakui EYOF-on is teljesíteni kell.

Két külön csapattal készül az Eb-re és az EYOF-ra az ifjúsági válogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Két külön csapattal készül az Eb-re és az EYOF-ra az ifjúsági válogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
„A felkészülésünk egészen különleges lesz, hiszen az EYOF július 27-én ér véget, az ifjúsági Európa-bajnokság pedig augusztus 1-jén kezdődik kezdte a szövetségi edző.Így két külön csapattal készülünk, két keretet menedzselünk és versenyeztetünk, nem szabad a játékosokat kizsigerelni. Az első számú verseny természetesen az Európa-bajnokság, hiszen onnan juthatunk el a 2020-as ifjúsági vb-re és a 2021-es junior Eb-re.” A „kisebbek” Európa-bajnokságára is elkészült a sorsolás, a mieink a románokkal és a szlovákokkal kerültek egy kvartettbe. A szövetségi edző külön kitért az ellenfelekre: „A románok lesznek talán a legnagyobb ellenfeleink a csoportban, velük többször játszottunk, ismerjük egymást, erős riválisnak számítanak, a közelmúltban legyőzték a dánokat, csakúgy, mint mi. A szlovákokkal a novemberi kecskeméti ORV-n találkoztunk, legyőztük őket, de vannak tehetséges játékosaik, a jobbátlövőjük, Lancz Barbora például a Győr NB I/B-s csapatában Afentaler Sára poszttársa, az osztrák ifjúsági válogatott több játékosa pedig a juniorválogatottjukban is megfordult már.” Az U17-es, vagyis első világverseny eredményét szinte lehetetlen megjósolni. A párhuzamosan a NEKA korosztályos csapatát is irányító szakvezető sem vállalkozott a feladatra: „Ebben a korban még nagyon nehéz egyáltalán erősorrendet fölállítani, hiszen a tavalyi nyílt Európa-bajnokságon nem minden, hagyományosan erős utánpótlással rendelkező ország vett részt, másrészt pedig egy év alatt is gyakran változhatnak az erőviszonyok. A célunk először természetesen a csoportból való továbbjutás.”  A folytatás pedig remélhetőleg hasonlóképpen alakul, mint egy évvel ezelőtt. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.