UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-03-08 22:11

Még mindig talpon

Főtáblára jutott egyesben az egyetlen versenyben maradt magyar asztaliteniszező, Hartbrich Leonie a portugáliai Gondomarban zajló U21-es Európa-bajnokságon. A 19 esztendős leány a pénteken rendezett csoportkör második szakaszában két győzelem mellett egy vereséget jegyzett, így második helyen kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. A szombati nyolcaddöntőben a fehérorosz Nadezsda Bogdanova ellen mérkőzik.

M. Sz. utanpotlassport.hu Mint ahogyan arról már beszámoltunk, csütörtökön megkezdődött az asztaliteniszezők U21-es Európa-bajnoksága a portugáliai Gondomarban, s az egyes szám csoportkörének első szakaszát egyedül a 19 éves Hartbrich Leonie „élte túl”, négy társa – András Csaba, Juhász Patrik, Harasztovich Fanni, Fehér Orsolya – korán búcsúzott.

Hartbrich Leonie életben tartotta a reményeket az éremre a portugáliai U21-es Európa-bajnokságon Forrás: ITTF
Hartbrich Leonie életben tartotta a reményeket az éremre a portugáliai U21-es Európa-bajnokságon Forrás: ITTF
Pénteken a második szakasszal folytatódott a program, s a versenyben maradt magyar leány nagyszerűen folytatta a menetelést, hiszen a délelőtt folyamán legyőzte a bolgár Maria Jovkovát 4:2-re, ezzel egyre közelebb kerülve a főtáblára jutáshoz, amelyhez egyébként az első két hely valamelyikének megszerzésére volt szükség a négyfős csoportban. A folytatásban azonban viszonylag könnyedén, 4:1-re felülmúlta őt a fehérorosz Darja Trigolosz, aki aztán makulátlan mérleggel zárta a négyest. A záró párharc már a továbbjutásról döntött, és Hartbrich fegyelmezett játékkal, 4:2-re megverte az észt Airi Avamerit, így kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. A német TTC Weinheimben légióskodó magyar tehetség szombaton a fehérorosz Nadezsda Bogdanova ellen mérkőzik meg a legjobb nyolcba kerülésért.

A PORTUGÁLIAI U21-ES ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON RÉSZTVEVŐ MAGYAR VERSENYZŐK PÉNTEKI EREDMÉNYEI Női egyes. Csoportkör, második szakasz: Hartbrich Leonie–Maria Jovkova (bolgár) 4:2, Hartbrich–Darja Trigolosz (fehérorosz) 1:4, Hartbrich–Airi Avameri (észt) 4:2

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.