- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Bombaformában

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] Ha a fiú junior kosárlabda-bajnokság mostani évadában meglepetéscsapatot kellene megneveznünk, alighanem a Szolnoki Kosárlabda Akadémiára esne választásunk.  A Tisza-partiak felnőttgárdájáról tudjuk: nemcsak az ország, hanem Európa élvonalába tartozik, ám a korosztályos együttesek az utóbbi években nem igazán vagy csak időszakonként remekeltek.

Ismét nagyot játszott a képen éppen zsákoló Pallai Tamás Forrás: MKOSZ [2]

Ismét nagyot játszott a képen éppen zsákoló Pallai Tamás  •  Forrás: MKOSZ

Nos, a szolnoki junioralakulat a jelenlegi idényben nemcsak remek, de kiegyensúlyozott teljesítmény nyújt, így nem is meglepő, hogy vezeti a rájátszás felsőházi tabelláját, és bizony ott lesz az országos nyolcas döntőben. Szombaton pedig a Vasas Akadémiát fiataljait fogadta hazai pályán.

A párharc – az előzetes várakozásoknak megfelelően – abszolút kiegyenlített küzdelmet hozott, rangadóhoz méltó mérkőzést láthattak a Tiszavirág Arénába kilátogatók. Az első negyedet még 20–18-ra a vendégek  nyerték, a folytatásban azonban fordítani tudott Honti Viktor legénysége, amely kétpontos előnnyel mehetett el a nagyszünetre (37–35).

A fordulás után állandósulni látszott a kicsiny, ám sokat érő különbség (56–54). A mérkőzés hajrájában a nagyszerű formában lévő szolnoki Pallai Tamás sikeres büntetődobása lódította meg a szolnoki gépezetet, az utolsó percekben a hazaik valósággal felőrölték ellenfelüket a hajrában. Az ütközet 77–63-as eredménnyel zárult, a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékos pedig a 29 pontig jutó Pallai lett.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Szolnoki KA–Vasas Akadémia 77–63 (18–20, 19–15, 19–19, 21–9)
Szolnok: Csák, Abraham 4, Pallai 29, Orbán 21, Verba 5, Csornai C., Ficsór 5, Alcser, Csomós, Csornai B., Bella, Várbíró 9
Vasas: Horváth 6, Kiss 6, Jenei 9, Kódor, Kelemen 2, Hanzély, Bartha 22, Honti, Somogyi, Veres 6, Radics 12

A rájátszás felsőházi tabellájának állása: 1. Szolnoki KA 24 pont, 2. Vasas Akadémia 21, 3. Alba Fehérvár 18, 4. Budapesti Honvéd 19, 5. Debreceni KA 15, 6. AKMÉ Körmendi Törpördögök 16, 7. Kosárlabda Akadémia Pécs 14, 8. MAFC 14

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.