UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-09 21:16

Gázolt a Volán

Kiütötte a Fehérvár a MAC együttesét az osztrák U18-as jégkorong-bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. A vendégek 5–0-ra nyertek a Kisstadionban, és szerdán hazai környezetben harcolhatják ki a döntőbe jutást a felsőházi első fővárosiak ellen.

B. V. – utanpotlassport.huAlig kezdődött el a tavasz, de már a döntőbe jutásért játszanak a csapatok az osztrák U18-as jégkorong-bajnokságban, azaz az EBJL-ben. Ráadásul a felsőházi küzdelmek után kialakult kiemelésnek köszönhetően mostanra az is kijelenthető, hogy biztosan lesz magyar résztvevője az évadvégi finálénak. A MAC és a Fehérvár szombat este kezdte meg a két nyert találkozóig zajló párharcot a szomszédligában.

Kiütötte a Fehérvár a MAC-ot az EBJL-elődöntő első felvonásán Forrás: Fehérvár AV19
Kiütötte a Fehérvár a MAC-ot az EBJL-elődöntő első felvonásán Forrás: Fehérvár AV19
A négy közé kerülés a fővárosiaknak sikerült egyszerűbben, két sima győzelemmel (7–0, 6–1) intézték el a Vasast, miközben a Fejér megyeiek alaposan megszenvedtek a Debrecennel szemben, és csak három összecsapás után jutottak tovább; miközben a DVTK simán alulmaradt a Red Bull Salzburggal szemben. Az előzmények ugyanakkor a playoffban a legkevésbé sem számítanak, és már csak azért sem érdemes esélyekről beszélni a MAC-Volán rangadó kapcsán, mert az évadban 2–2-re áll az egymás elleni mérlegük. A Kisstadionban rendezett első összecsapást a talán fáradtabb vendégcsapat kezdte jobban. Nagy András együttese Dobmayer Dominik találatával már a harmadik percben előnybe került, és nem kellett tíz másodperc sem, hogy Rétfalvi Kristóf révén megduplázza előnyét. Az első harmad hátralévő szakasza MAC-fölényben, de gól nélkül zajlott le. A szünet után sem találta az utat a hazai alakulat a fehérvári kapuba. Sőt, Rétfalvi újabb két gólja, ezáltal mesterhármasa után nagyon mély gödörbe került negyven percnyi játék után Kangyal Balázs legénysége. A záró etapban pedig az ötödik, s egyben utolsó ütést is bevitték a vendégek, az első gólt szerző Dobmayer volt ismételten eredményes, ezzel beállította az 5–0-s végeredményt. Az első csatát tehát a Fehérvár nyerte, ezzel egy lépésre került a finálétól. A második mérkőzést szerdán az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezik. A másik elődöntős párharcban a Klagenfurt került előnybe, amely hazai pályán 7–4-re verte a Red Bull Salzburg gárdáját.

U18-AS OSZTRÁK BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS MAC Budapest–Fehérvár AV19 0–5 (0–2, 0–2, 0–1) Gól: Rétfalvi 3 (3., 30., 32.), Dobmayer 2 (3., 48.) Kapura lövések: 41, ill. 30 Emberelőnyök: 7/0, ill. 5/1 Kiállítások: 10, ill. 14 perc

Harc az elődöntőért Nemcsak az ifjúságiak, hanem a juniorok (U20) mezőnyében is elkezdték a rájátszás küzdelmeit az osztrák korosztályos jégkorongligában. A három playoff-résztvevő magyar együttes közül egyedül a Fehérvár győzött a negyeddöntős párharcok első körében, hazai pályán 4–0-ra múlták felül a Steiermark gárdáját. Nehéz helyzetbe került ugyanakkor a MAC és az UTE is, az előbbi a Villach vendégeként kapott ki 8– 2-re, míg a lilák a Vienna Capitals ellen bukták el a hazai pálya előnyét.  A második összecsapást valamennyi párharcban vasárnap délután rendezik.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.