- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Célkeresztben az Eb

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Sportlövők Szövetsége kedden a hétfőn kezdődő eszéki felnőtt és junior légfegyveres Európa-bajnokság jegyében, ám nem csak a kontinensviadalról volt szó.

A tájékoztatót a sportági szövetség elnöke, Nagy György nyitotta meg, aki elmondta: rendkívül nagy örömmel tölti el, hogy ilyen sokan érdeklődnek a sportlövészet iránt, majd a közelmúlt magyar sikereiről beszélt.

Nagy reményekkel utaznak a juniorkorú sportlövők az eszéki Európa-bajnokságra Forrás: TEOL [2]

Nagy reményekkel utaznak a juniorkorú sportlövők az eszéki Európa-bajnokságra  •  Forrás: TEOL

„Eddig szinte tendencia volt, hogy a sportlövők szerezték az első olimpiai kvótákat. A tokiói ötkarikás játékok esetében azonban megelőztek minket a vitorlázók, amit természetesen egyáltalán nem bánunk, és meleg szívvel gratulálunk nekik, örülünk az ő sikereiknek. Ám a harmadik-negyedik hely ezúttal is a miénk volt, köszönhetően Péni István és Major Veronika remek szereplésének az indiai világkupa-versenyen. Jó látni, hogy fiataljaink ilyen sikeresek.”

A szót Győrik Csaba szövetségi kapitány vette át, aki emlékeztetett mindenkit, hogy három válogatóverseny előzte meg az Eb-re utazó keret összeállítását, így kétségkívül a legjobbak utaznak Horvátországba.

„A múlt héten Mátraházán edzőtáborozott a válogatott, ami, úgy érzem, nagy hasznára volt mindenkinek. Az Eb-n nyolc-tíz éremre számítok versenyzőinktől, s ebből bizonyára a juniorok is ki fogják venni a részüket.”

A viadalt március 18. és 24. között rendezik, az első szakaszban a juniorok, a másodikban pedig a felnőttek állnak lőtábla elé. Mivel az esemény nem számít olimpiai kvótaszerző versenynek, így a juniorok között méreti meg magát Pekler Zalán és Mészáros Eszter is, akikhez nagy reményeket fűz Győrik, csakúgy, mint a szövetség főtitkára, Sinka László.

„Biztos vagyok benne, hogy lövőink a legjobbjukat fogják nyújtani Eszéken” – mondja a főtitkár. – „Fontos év ez számunkra, nemcsak emiatt, hanem azért is, mert Magyarország három nemzetközi eseménynek is otthont ad. A futócéllövők Európa-bajnoksága mellett október  elején (3-7.) mi rendezzük meg az első ifjúsági kontinensviadalt a budapesti Nemzeti Lőtéren. Ezzel egy időben pedig az Európai Sportlövő Szövetség közgyűlése ülésezik a magyar fővárosban.”

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN [3] a sportági aloldalunkon.