UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-03-12 13:07

Fiatalok rangadója

Tizennégy utánpótláskorú vízilabdázó lőtt gólt a férfi OB I középszakaszának legutóbbi fordulójában. A hétvége legérdekesebb párharca a fiatalok szempontjából az UVSE Hunguest Hotels és a KSI összecsapása volt, amelyet a margitszigeti lilák nyertek. Az újonc sportiskolások így továbbra is nyeretlenek.

M. Sz. utanpotlassport.hu Nemrég kezdődött meg a férfi vízilabdázók élvonalában középszakasza, amelyben a mezőny felső-, illetve alsóházra osztva játszik tovább. Utánpótlás-szempontból a hétvége legérdekesebb összecsapása az UVSE Hunguest Hotels és a KSI párharca volt. A két nevelőegyesület ugyanis javarészt 2000. január 1. után született játékosokból áll.

Az újonc KSI fiatal csapata továbbra is nyeretlen az élvonalban Forrás: KSI
Az újonc KSI fiatal csapata továbbra is nyeretlen az élvonalban Forrás: KSI
Már korábban is írtunk róla, hogy az UVSE az OB I mostani évadának legkellemesebb meglepetése, hiszen a lilák éppen hogy csak lemaradtak a felsőházi rájátszásról. Az újonc sportiskolások ellenben nyeretlenül zárták az alapszakaszt. A hétvégi mérkőzés pedig ismét kedvezőtlenül alakult számukra, hiszen a „félidőben” már háromgólos volt a hátrányuk, amelyet a harmadik játékrészben a további néggyel toldották meg a margitszigetiek. A zárónegyedben ugyan erőre kaptak a vendégek, ám egyenlíteniük és fordítaniuk nem sikerült; 13–8-ra győzött Benedek Tibor legénysége. A találkozón pedig az utánpótláskorúak közül egyaránt gólt dobott Baksa Benedek, Vigvári Vendel, Aranyi Máté Attila, Dala Döme, Konarik Ákos, illetve Bóbis Botond, Schmölcz Norman, Pető Attila, Lantos István és Tóth Gili Tamás. A hétvégén összesen 14 fiatal jegyzett találatot, nem is keveset: húszat.

A FÉRFI OB I HÉTVÉGI FORDULÓJÁBAN GÓLT SZERZŐ UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSOK ALSÓHÁZ AVUS–Tatabánya 8–10 A: – T: – VasasPlaket–PVSK-Mecsek Füszért 9–5 V: – P: – Metalcom Szentes–Kaposvári VK 13–8 Sz: – K: – UVSE Hunguest Hotels–KSI 13–8 U: Baksa Benedek (18) 4 gól, Vigvári Vendel (17) 2, Aranyi Máté Attila (17) 1, Dala Döme (18) 1, Konarik Ákos (17) 1 K: Bóbis Botond (18) 3, Schmölcz Norman (19) 1, Pető Attila (16) 1, Lantos István (17) 1, Tóth Gili Tamás (18) 1 FELSŐHÁZ Szolnoki Dózsa–BHSE 17–6 Sz: Szeghalmi Zsombor (16) 1 B: Gregor Benedek (19) 1, Molnár Gergely (17) 1 BVSC-Zugló–A-HID OSC Újbuda 3–12 B: – Ú: – ZF-Eger–DVSE 14–9 E: – D: Fekete Gergő (18) 1 PannErgy-MVLC-Miskolc–FTC-Telekom 11–12 M: – F: –

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.