UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-13 08:38

Nyerőember volt Békéscsabán a Vác 16 éves kézilabdakapusa, Bukovszky Anna

Nyerőemberré lépett elő a Békéscsaba elleni idegenbeli NB I-es mérkőzésen a Váci NKSE 16 éves kapusa, Bukovszky Anna. A mindössze 16 esztendős kézilabdázóval az emlékezetes végjátékról, a váci példaképekről és a soron következő feladatokról beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huJúliusban a serdülőválogatottal aranyérmet a nyílt U16-os kézilabda Európa-bajnokságon Bukovszky Anna, a Váci NKSE 16 éves kapusa, de pályafutása talán eddigi legemlékezetesebb meccsét múlt pénteken játszotta a Békéscsaba elleni idegenbeli felnőtt NB I-es találkozón. Az utolsó húsz percre beszállva – amikor a csapat még egygólos hátrányban volt – nyolc védést is bemutatott, és ezzel a 31–28-as győzelmet aratott Pest megyei alakulat nyerőembere volt.

Bukovszky Annának szinte nem lehetett gólt lőni a Békéscsaba elleni meccsen Forrás: Váci NKSE
Bukovszky Annának szinte nem lehetett gólt lőni a Békéscsaba elleni meccsen Forrás: Váci NKSE
„Először is nagyon örültem annak, hogy egyáltalán pályára léphettem. Annak meg különösen, hogy élni is tudtam a lehetőséggel. A félidőben a kapusedzőnkkel beszéltük, hogy ha továbbra is sok átlövésgólt kapunk, akkor valószínűleg beszállok. De ehhez hasonló utolsó húsz percre azért nem számítottam.” A váciak saját nevelésű kapusában persze benne volt az egészséges drukk a pályára lépés előtt. Már csak azért is, mert ennyire éles szituációban még nem állt a gólvonalon az élvonalban. „Az első néhány percben természetesen izgultam, hiszen korábban nem voltam hasonló helyzetben. De aztán megvolt az első védés, majd a második, úgy láttam, a védőfal is stabilabbá vált előttem, és akkor éreztem, minden rendben lesz. Utána pedig már jöttek a bravúrok is.” Olyannyira, hogy a Vác a kapusparádénak (is) köszönhetően roppant fontos két pontot szerzett a Viharsarokban. Persze, nemcsak az NB I-ben, hanem a mindennapokban is rengeteg tanulhat a jelenleg ötödik helyen álló csapatban.  A világbajnok brazil Barbara Arenharttól és a junior-világbajnoki aranyérmes Suba Sárától ugyanis van mit ellesnie. „Bevallom, eleinte kicsit féltem, amikor felkerültem a felnőttekhez, de a lányok nagyon hamar befogadtak, és most már teljes értékű csapattagként kezelnek engem is. Minden edzésre öröm lemenni, nap mint nap tanulok valamit a többiektől.” És az ifjúsági válogatott tagjaként sem adná alább. Társaival a júliusi, bakui EYOF-ra és az augusztusi, szlovéniai U17-es Európa-bajnokságra is készül. Természetesen áhított céljuk, hogy megismételjék a tavalyi göteborgi szereplést, és újra a dobogó tetejére álljanak. „Először is azon dolgozom, hogy bekerüljek az Európa-bajnokságra utazó csapatba. Természetesen a Vácban is szeretnék folyamatosan egyre többet védeni. Nagy álmom, hogy egy napon az együttes első számú kapusa legyek.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.