UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-03-14 10:22

Studer Ágnes (20) szeretné, ha minél több fiatal kosárlabdázó szerepet kapna az élvonalban

Noha a statisztikák arról tanúskodnak, hogy a 20 éves szekszárdi Studer Ágnes remekül szerepela női kosárlabdázók élvonalának mostani évadában, a fiatal játékos nincs megelégedve saját teljesítményével. Az irányító a benyomásai mellett arról is beszélt honlapunknak, miért tartja fontosnak, hogy egy tizenéves kosárlabdázó minél előbb szerepet kapjon a felnőttek között.

M. Sz. utanpotlassport.hu Hamarosan kiöregszik a kosárlabda-utánpótlásból a szekszárdiak felnőttcsapatának tehetsége, Studer Ágnes, aki mind a korosztályos, mind a felnőttválogatottnak meghatározó alakja. A 20 éves kosaras a női NB I A-csoportjának mostani évadában meccsenként átlagban nyolc pontot dob, három lepattanó labdát szerez, és négy gólpasszal kiszolgálja társait.

A szekszárdiak kiválósága, Studer Ágnes Forrás: origo
A szekszárdiak kiválósága, Studer Ágnes Forrás: origo
– Ha a statisztikákat böngésszük, megállapítható, hogy jól teljesítesz a mostani évadban (is). Elégedett vagy a játékoddal? – Nem vagyok megelégedve magammal. Ebben közrejátszik az is, hogy irányító poszton játszom, ami mondani sem kell, a legnehezebb. Ugyan érzem, hogy sokat fejlődtem az elmúlt években, viszont még rengeteget kéne, hogy kijelenthessem: na, most tényleg jó vagyok. Elég hullámzó a teljesítményem, amit próbálok kiküszöbölni. Igyekszem, hogy állandó legyen a jó formám, és nagy hasznára legyek a csapatnak. – Mint tudjuk, Dokics Zseljko vezetőedző előszeretettel játszatja a fiatalokat a női NB I A-csoportjában. Neked mennyit rakott hozzá a pályafutásodhoz, hogy már egészen fiatalon pályára léphettél az élvonalban? – Rengeteget segített. Óriási tapasztalatokkal gazdagodtam, korán megtanultam, hogy milyen az idősebbek között, nagyobb játékritmusban kosárlabdázni. A beilleszkedéssel sem volt probléma. A nővérem tagja volt már akkor a felnőttkeretnek, de a többiek is kedvesen fogadtak, és segítőkészek voltak. – Te is „istápolod” a fiatalabbakat? – Igen, próbálok minél többet segíteni nekik. Örülök, hogy a junior- és kadétcsapatból többen rendszeres résztvevői a mi edzéseinknek. Vincze Niki, Pop Annamari és Miklós Melinda például még rendkívül fiatalok, de óriási potenciál van bennük. Biztos vagyok benne, hogy tudják majd kamatoztatni a megszerzett tapasztalatokat. – Akkor támogatod, hogy a tizenéves kosarasok minél előbb szerephez jussanak a felnőttek között? – Természetesen. Az a legjobb minden fiatal számára, ha minél előbb felkerül a nagycsapatba. Persze erre meg kell érni, ezt senkinek nem adják ajándékba. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.