UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-03-14 15:21

Szépen halad Fülöp Péter juniorválogatott röplabdázó felépülése: már meccsekre is kilátogat

Bár még nem térhet haza a rehabilitációs intézetből a sérüléséből lábadozó szolnoki juniorválogatott röplabdázó és U20-as strandröplabda bajnok Fülöp Péter, a hétvégéket már családtagjai és barátai körében töltheti, és ha teheti, röplabda meccsekre is kilátogat. Ha minden jól megy, hamarosan már otthonában folytathatja a felépülést, közben gőzerővel készül az érettségire.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huFülöp Péter juniorválogatott röplabdázó és U20-as strandröplabda bajnok még tavaly augusztusban szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében két nyakcsigolyája is eltörött. Megfelelő ütemben halad a Szolnoki Röplabda Akadémia tizenkilenc éves játékosának felépülése. Jelenleg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben tölti hétköznapjait, a kezelés középpontjában a finommotorikát fejlesztő terápia és gyógytorna áll. A hétvégéket viszont családtagjai és barátai körében töltheti a fiatal tehetség. Ha minden jól megy, Péter heteken belül végleg hazatérhet.

Szépen halad Fülöp Péter (szemben) felépülése Forrás: hunvolley.hu
Szépen halad Fülöp Péter (szemben) felépülése Forrás: hunvolley.hu
A gyógytorna és a rehabilitáció mellett a szóbeli érettségire való készülés tölti ki napjait – és természetesen a sport: egy vérbeli sportoló, ha éppen nem műveli, akkor nézi azt. Péter igazi „mindenevő”: a televízióban bármit megnéz, ami sport, legyen az atlétika vagy foci, a röplabda eseményeket pedig ha teheti, élőben követi. „Nemrégiben a 15 éves unokaöcsém meccsén voltam kint, most láttam őt először játszani. A múlt hétvégén pedig az edzőm meghívására a Szolnok felnőtt férfi NB I-es csapatának a mérkőzésére mentem ki, és a kispad mellől nézhettem végig a találkozót, nagyon megható élmény volt” – mesélte Péter. Péter szerint az idei férfi Extraliga végkimenetele megjósolhatatlan: a Kecskemét, a Pénzügyőr és a Kazincbarcika számítanak favoritnak. Szíve a kecskemétiekhez húz, ahol számos válogatott csapattársa játszik. A közösségi médiának köszönhetően könnyű a kapcsolattartás: hétköznap személyesen ugyan nem, de a Facebookon keresztül napi szinten „beszél” barátaival és osztálytársaival, akik a hétvégén otthonában keresik fel Pétert. Ezek több, mint baráti látogatások, a társak a rehabilitációban is sok segítséget nyújtanak. Ha már segítség: a fiatal tehetség otthoni felépülését Márton Pál gyógymasszőr is segíti, aki az első percektől fogva óriási szerepet vállalt Péter gyógyulásában: szakmai tudása, elhivatottsága és lelkesedése még több erőt ad a felépüléshez. Rajta és Péter szülein kívül edzője és csapattársai nyújtanak még lelki támaszt. Egyelőre nem az a fontos, hogy mikor tér vissza a pályára: most a hazaköltözés és a gyógyulás áll a figyelem középpontjában. „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ne zárjuk el Pétert a külvilágtól: sokan látogatják rendszeresen és még mérkőzésekre is kimegy. Próbáljuk benne az önállóságot is erősíteni, hiszen meg kell tanulnia a lehető legkevesebb segítséggel talpra állni. A gyógytornával jól halad, és reményeink szerint hamarosan járni is tud egyedül. A teljes felépüléshez rengeteg erő, kitartás és akarat kell, ebben példát szeretnénk mutatni másoknak is: mindezek nélkül lehetetlen felgyógyulni” – mondta végül Péter édesanyja. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.