UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-03-16 11:03

Lépéselőnyben a Vasas leány junior röplabdacsapata az elődöntők első felvonását követően

Pénteken a C csoport mérkőzéseivel megkezdődtek az elődöntők küzdelmei a junior leányok röplabdabajnokságában. A csoport egyik mérkőzése sem hozott meglepetést, az első kört követően a Vasas Óbuda áll a csoport élén.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huMárcius 15-én a Múzeumkert vagy a Pefőfi-szobor helyett a III. kerületi Folyondár utcai sportcentrumot választották a Vasas, az MTK Budapest és a Békéscsaba leány juniorcsapatai, hogy megküzdjenek egymással a korosztályos röplabdabajnokság elődöntőjében. Az előzetes várakozások szerint a csoportból legnagyobb eséllyel a Vasas és Békéscsaba juthat tovább.

Ambrosio Melani a Vasas juniorcsapatának egyik erőssége Forrás:  http://www.vasasvolleyball.hu
Ambrosio Melani a Vasas juniorcsapatának egyik erőssége Forrás: http://www.vasasvolleyball.hu
A fővárosi piros-kékek már az első mérkőzésen egyértelműen kinyilvánították: a formával nincs baj, mindezt az MTK Budapest bánta (3:0). A kék-fehéreket vélhetően megviselte a vereség: következő meccsükön is vesztesen hagyták el a pályát, ezúttal a Békéscsaba volt a „tanítómester” (3:1). A nap végén következett a csoportrangadó, melyen az addigi két veretlen együttes, a Vasas és a Békéscsaba csapott össze. Az angyalföldiek ezen a napon megállíthatatlanok voltak, 3:1-es győzelmüknek köszönhetően nagy lépést tettek a döntőbe jutás felé. Ünnepelniük azonban még az ünnepnapon sincs okuk, a fiesztára április 6-ig kell várniuk: ezen a napon két csapat számára bizton eldől, hogy kik jutnak a bajnokság döntőjébe, az egyik csapat vélhetően a Vasas lesz.

A C csoport állása: 1. Vasas (2/6 pont), 2. Békéscsaba (2/3 pont), 3. MTK Budapest (2/0 pont)

Az C csoport mérkőzései: MTK Budapest – Vasas 0:3 Békéscsaba – MTK Budapest 3:1 Vasas – Békéscsaba 3:1 MTK Budapest – Békéscsaba (április 6., szombat) Vasas – MTK Budapest (április 6., szombat) Békéscsaba – Vasas (április 6., szombat)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.